Milas: “Nisam trebao biti na polaganju vijenaca SNV-a”

Nisam trebao biti na polaganju vijenaca u Dunav, niti sam se oko toga predomislio. Nije me nitko ni tražio da budem tamo – kazao je za Jutarnji list državni tajnik Zvonko Milas, komentirajući brojne glasine da je ipak trebao biti s delegacijom Srpskog narodnog vijeća koja je u utorak, uoči Dana sjećanja, položila vijenac za stradale Vukovarce srpske nacionalnosti u Dunav.

“Koliko znam, Milas je pristao na to i sve je bilo dogovoreno. Međutim, kad je objavljeno priopćenje SNV-a u kojem je navedeno i Milasovo ime, na njega su uslijedili žestoki napadi i pritisci pa se on predomislio i povukao”, kazao je sugovornik iz HDZ-a o pozadini ovog slučaja koji je izazvao brojne reakcije.

Sve je krenulo još u ponedjeljak kad je SNV najavio kako će s njima u delegaciji biti i Milas, na što je najprije žestoko reagirao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegova zamjenica Ivana Mujkić.

Ubrzo su zaredali brojni napadi na Milasa i na društvenim mrežama. Nakon toga, glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je kako nije bilo predviđeno da Milas sudjeluje u polaganju vijenaca u Dunav. “Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas položi vijenac u Dunav s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru. No, budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, na žalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojem je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare”, kazao je Milić.

Nakon što su iz Vlade demantirali informaciju iz priopćenja SNV-a, i Milorad Pupovac, čelnik SNV-a je izjavio kako je došlo do nesporazuma vezano za najavu da će na polaganju vijenaca u Dunav biti prisutan i državni tajnik Milas. “Žao mi je što nas koji radimo težak posao, a u teškom poslu se rade i greške. Žao mi je što zbog toga napadaju jednog hrabrog čovjeka, jednog poštenog državnog službenika”, kazao je Pupovac, te dodao: “Mi smo pogriješili. Ja sam pogriješio. Riječ je o nesporazumu”.

No, izvori iz HDZ-a, navode kako, zapravo, nesporazuma nije bilo. “Sve je bilo dogovoreno, ali kada su uslijedile žestoke reakcije i napadi na Milasa, i u Vladi su odlučili da to nije pametno, pa su išli popraviti situaciju izjavama kako Milasov dolazak nije bio predviđen”, kazao je sugovornik iz HDZ-a.

Komentiraj