Milanović ponovio da želi Dobronića na čelu VSRH-a; Vučiću poručio: “Besposlen pop i jariće krsti”

Predsjednik Republike Zoran Milanović s obilježavanja Rujanskih odluka i 40. obljetnice izgradnje Spomen doma sjedinjenja i slobode u Pazinu, komentirao je izbor za predsjednika Vrhovnog suda. “Sve sam rekao, sabor bira. Oni će odlučiti što je ispravno. Ja predlažem Dobranića”, prenosi Dnevnik.hr.

Izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića je komentirao poslovicom “Besposlen pop i jariće krsti” i dodao da Srbija ima veće gospodarske probleme od Hrvatske te da bi se na njih trebala fokusirati.

“Stalno talasanje provokativnih osjećaja ne vodi nikamo”, rekao je i dodao kako bi predsjednik Srbije trebao imati pametnijeg posla.

Pitali su ga smatra li posjet patrijarha Porfirija provokacijom. Kaže da ne zna što bi na to rekao i dodaje kako je on s njim imao dobar odnos. Spomenuo je da je Kolinda Grabar-Kitarović na zid ureda stavila repliku ikone koju je dobila od Porfirija.

Milanović je ponovio da nije za uvođenje obaveznog cijepljenja. Spomenuo je kako je u SAD zapovjeđeno građanima s federalne razine da se cijepe.

“Ako sam se ja cijepio, meni je svejedno jeste li se vi cijepili ili niste”, rekao je, ali dodao i kako bi se posvađao s nekim svojim prijateljima koji se ne žele cijepiti. Ističe da to ponavlja već danima.

Na pitanje novinara je li cijena korupcije pala u posljednjoj aferi međimurskog župana Matije Posavca kazao je: “Ne znamo što mu se stavlja na teret. Znam toliko malo da se ne usudim komentirati.”

“Posavec dolazi iz imućne obitelji, bedasto je da bi se prodao za te novce”, rekao je Milanović o mitu od 10 tisuća kuna koje je primio Posavec.

Rekao je i da poklanjanje parfema nije korupcija nego “sitna gadost”.

Komentiraj