Milanović: “Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je telefonom zvao “neovisnu” glavnu državnu odvjetnicu”

Nakon što se javnosti obratio premijer Andrej Plenković i komentirao predsjednika Zorana Milanovića, predsjednik se oglasio na društvenim mrežama.

Premijer je ranije istaknuo kako je zvao državnu odvjetnicu i to kada je neki HDZ-ovac bio optužen

Milanovićevu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao “neovisnu” glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva “neovisna”, trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje? Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže. Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se “neovisna” državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj “neovisnosti”. Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju “neovisnost”. I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima. Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam – kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?”

 

Oglasio se DORH: “Glavna odvjetnica ne podliježe pritiscima i neće komentirati izjave”

Komentiraj