Milanović o pucnjavi: “Pozivam Vladu da odgovarajuće zaštiti Trg”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je na Pantovčaku dao izjavu za medije nakon pucnjave na Markovom trgu, u kojoj je ranjen policajac koji je čuvao zgradu Vlade. Prevezen je u Vinogradsku bolnicu s četiri prostrijelne rane. Napadač je, kako je objavio MUP na Twitteru, 22-godišnjak koji otprije nije poznat policiji, a počinio je samoubojstvo na Jabukovcu.

“Povodom tog nesretnog slučaja, nečega što se dosad nije dogodilo pred državnom institucijom, htio bih ponoviti ono što sam ranije rekao, to su državne institucije, centralne, najviše i nisu turistička destinacija, to su prije svega državne institucije i njih treba štititi na odgovarajući način i ako se na to odluče u Vladi, imaju moju podršku, čak ih i pozivam da to naprave”, rekao je Milanović.

Dodao je da treba istražiti motive napada i prevenirati ih ubuduće. “Nasilja je bilo i bit će, mi moramo jako kontrolirati količinu i disperziju lakog i kratkog naoružanja u Hrvatskoj. Ovdje smo vidjeli da se radi o naoružanju koje u pravilu koristi Hrvatska vojska, kod građana to nije trebalo biti”, rekao je Milanović.

“Ova vrsta pristupa ulazu zgradi Vlade i Hrvatskog sabora nije dobra”, rekao je Milanović. Dodao je da se s premijerom Andrejem Plenkovićem čuo, ali da neće biti sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnosti.

Ispred zgrade Vlade upucan policajac, napadač počinio samoubojstvo, imao je 22 godine

Komentiraj