Milanović o produljenju roka za korištenje europskog novca: “Plenković je nekoga u Bruxellesu morao povlačiti za rukav i žicati. Mene je sram toga”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je produljenje roka Europske komisije za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za saniranje posljedica potresa.

“Uvijek se vraćamo na istu osobu, koji nam je sad pokazao da se može nešto sitno i žicati u Bruxellesu da se totalno ne osramotimo. Dakle, nije totalna blamaža, samo je blamaža”, rekao je Milanović.

Upitan ima li Hrvatska utjecaj u Bruxellesu, Milanović je rekao da nema nikakav utjecaj.

“To je naprosto izbjegavanje totalne blamaže. Ovo je samo blamaža. Dakle, nije blamaža što nisi iskoristio sve, to je nemoguće i to sam rekao, rekao sam da dam Vladi neku odstupnicu jer su ih napadali maltene zašto nije iskorištena svaka lipa. To u ovakvim situacijama ne vrijedi. U ovakvim situacijama koje su izvanredne, koje su hitne, iskoristit ćeš nešto, nešto nećeš. Mi nismo iskoristili ništa. Praktički ništa”, rekao je Milanović.

“I sad je on otišao tamo, s nekim je razgovarao, što samo pokazuje koliko je sustav arbitraran, ako su takve intervencije moguće. A što vam to govori? Da to može svaki premijer. Ali opet ostaje činjenica da je tamo nekoga morao povlačiti, u ime Hrvatske, za rukav, žicati. Mene je sram toga. Ja bih bio ponosan da smo potrošili 50 posto i gotovo”, rekao je Milanović, javlja N1.

Komentiraj