Milanović: “Đakić nije general, on je propalica. Rojs i Miljavac će doći”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu navečer u Kninu priređuje prijam za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na kojem će uručiti odlikovanja.

Predsjednik je prilikom posjeta Sinju, gdje je bio na svečanom otkrivanju spomenika akademskom kiparu Anti Župiću komentirao organizaciju ovogodišnjeg obilježavanja Oluje.

Milanović se osvrnuo na dolazak generala u Knin, navodeći da će doći i Rojs i Miljavac. “Tko je najavio bojkot? Nije Rojs… Đakić nije general, on je propalica. Ovo drugi su generali i veliki zapovjednici. Neki su dovedeni u nezgodnu situaciju jer im je poziv došao zadnji dan, a to je odgovornost ministarstva”, rekao je Milanović novinarima i dodao da je general Luka Džanko dobio poziv zadnji dan, a na Lastovu je.

Najavio je da će, bude li živ i predsjednik, dogodine to organizirati na svoj način. Rekao je da ne misli da je bilo pritisaka od strane ministarstva. “Sljedeći put ću se pobrinuti da budu obaviješteni barem dva tjedna prije”, poručio je.

Milanović je potvrdio da je Radovan Dobronić njegov kandidat za predsjednika Vrhovnog suda. “Dogovorili smo se da se javi na natječaj. Oni koiji su minirali i obesčastili jednu kandidatkinju, sad je ovo muškarac, sudac je, relativno poznat sudac, nije moj prijatelj, ali sam pratio njegov rad”, rekao je Milanović.

“Sad je na ekipi da kažu hoće ili neće, pa da vidimo tko je sljedeći. Ne oni koji se nameću. Nitko mi se neće nametati, to neću dopustiti”, kazao je predsjednik.

Osvrnuo se i na to što se protiv Dobronića vodi stegovni postupak, ističući da to neće promijeniti njegovo mišljenje. “Zanimljivo koliko se ljudi koji se prostituiraju po medijima nisu nikada disciplinski ili stegovno opemnuti, ali akon radiš najkompleksnije predmete iskopat će ti oči jer nisi riješio dovoljno ovršnih predmeta”, rekao je.

Milanović je dodao da o novom kandidatu nije razgovarao s predsjednikom Vlade. “Je li se javilo još nekoliko ljudi? Nek’ se javi, neću ih predložiti. Ja ću predložiti prema svojim kriterijima”, rekao je predsjednik.

“Natjerao si me na javni poziv, organizirali ste svoj stranački Ustavni sud da donese takvo rješenje”, zaključio je.

Milanović helikopterom obišao Seget Gornji, pogledajte fotografije opožarenog područja

Komentiraj