MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Shakespearova komedija ‘San ljetne noći’ na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac

Midsummer Scene Festival

Jedna od najzabavnijih Shakespearovih komedija ‘San ljetne noći’ prikazuje se na ovogodišnjem Midsummer Scene Festivalu na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac.

Četvrto izdanje festivala na radost brojne hrvatske publike i gostiju održava se do 5. srpnja.

Čarobni Lovrjenac savršena je kulisa za prikaz ove komedije jednog od najizvođenijih svjetskih dramatičara Williama Shakespearea i to na izvornom dijalektu engleskog jezika. Ovih dana su u Reopublici Hrvatskoj i Gradu Londonu završene audicije za ovoljetno izdanje festivala, a glumačke prijave za uloge su stigle iz gotovo cijelog svijeta.

“Festival iz godine u godinu raste. Međunarodna gostovanja u Beču te na Bermudima potvrda su kvalitete programa i produkcije koju smo postavili. Ovog ljeta pred nama je novi izazov. ‘San ljetne noći’ igrat će se u novom ruhu, s novom glumačkom postavom te u novom prostornom riješenju na Lovrijencu”, najavila je nedavno producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Shakespearova komedija ‘San ljetne noći’ jedna je od njegovih najljepših i najrazigranijih komedija. Radnja se odvija upravo u lipnju za vrijeme ljetnog solsticija, a obiluje zapetljanim ljubavnim odnosima i pogrešnim identitetima postavljajući vječno pitanje – Što je ljubav?

Ovog ljeta na poseban način će se susresti i dvojica velikana svijetske književnosti, William Shakespeare i Marin Držić.

Festival se u suradnji s Domom Marina Držića pridružuje obilježavanju 450-te obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića kroz program Držić meets Shakespeare.

Shakespearova i Držićeva djela se do dan danas uspoređuju te postoji teorija da je proslavljeni engleski pisac bio dobro upoznat s Držićevim djelima.

Predstava će se prikazivati svaku večer do 5. srpnja.

Komentiraj