Messi: Uprava je katastrofalna, ostajem jer nitko ne može platiti 700 milijuna eura odštete, a ne želim s Barcelonom na sud

Svjetskoj nogometnoj javnosti danas se konačno obratio i Lionel Messi. Krajem kolovoza Barcelona je potvrdila da tridesetrogodišnji Messi želi napustiti klub i da je dostavio zahtjev za besplatnim rastankom.

Kuloarski se pričalo o mnogim razlozima zbog kojih jedan od najboljih, a prema mnogima i najbolji nogometaš u povijesti – želi napustiti klub. A povodom doslovne drame koja je nastala nakon potvrde njegove želje za rastankom s Barcelonom danas se Argentinac obratio javnosti sljedećim riječima:

“Kada sam izrazio svojoj obitelji želju da odem iz Barcelone, dogodila se prava drama. Cijela obitelj je počela plakati, nitko od njih nije želio napustiti Barcelonu. Međutim, ja sam gledao prema tome da mogu osvajati trofeje, Ligu prvaka. Možete izgubiti ili pobijediti, ali jako je važno natjecati se tamo.

Bio sam siguran da ću besplatno otići jer je predsjednik oduvijek govorio da ću moći sâm odabrati želim li ostati ili ne. Oni se sada pozivaju na to da im nisam to rekao do 10. lipnja, bez da su uvidjeli da smo se u tom trenutku borili za naslov u prvenstvu zbog pandemije koja je promijenila tijek sezone. I to je razlog zašto ću ostati u ovom klubu. Predsjednik mi je rekao da ne mogu otići ako netko ne uplati 700 milijuna eura.

Postojao je još jedan način odlaska, a to je bilo preko suda. Nikad ne bih otišao na sud protiv Barcelone jer je to klub kojeg volim i koji mi je dao sve što sada imam. To je klub mojeg života. Barcelona mi je sve dala, kao i ja njoj. Nikad ne bih rješavao stvari s njima preko suda.

Mateo je još mlad i ne shvaća točno ovu situaciju. Thiago je stariji, a i vidio je da pričaju o tome na televiziji pa me pitao. Nisam htio da sazna o ovoj situaciji preko TV-a ili nekog drugog. Pogotovo to što bi morao živjeti u drugom gradu i ići u novu školu. Rekao je da ne želi to i briznuo u plač. Ponavljam, bilo je teško mojoj obitelji. Shvaćam ga u potpunosti jer sam ja isto morao proći kao dječak.

Volim Barcelonu i neću pronaći bolje mjesto za život od ovdje. No odlučio sam da želim otići. Želio sam krenuti za novim izazovima i ciljevima. Nisam bio sretan i htio sam otići. Ta želja mi nije bila dopuštena i ostat ću u klubu, samo da ne dođe do sudskog postupka. Uprava na čelu s Bartomeuom je katastrofalna”.

Messi je tijekom karijere s Barcelonom osvojio deset naslova prvaka države i četiri Lige prvaka, te je šest puta proglašavan najboljim igračem na svijetu.

Barcelona potvrdila da Messi traži raskid ugovora s klubom!

Komentiraj