Barcelona potvrdila da Messi traži raskid ugovora s klubom!

Ono što se već neko vrijeme ‘kotrlja’ argentinskim i španjolskim medijima danas je i potvrđeno. Prema izvještajima nekoliko medijskih kuća klub je istima potvrdio da je Lionel Messi Barceloni dostavio dokument u kojem zahtijeva da se prihvati klauzula koja bi mu omogućila raskid ugovora.

Messi želi ugovor raskinuti odmah, no iz Barcelone podsjećaju da je opcija besplatnog raskida ‘istekla’ u lipnju, te da je trenutna odštetna klauzua za raskid ugovora 700 milijuna eura. Vodstvo kluba odluku će o svemu donijeti u sljedećim danima. Argentinac svoj zahtjev za instant raskidom ugovora temelji na tome što je sezona zbog pandemije koronavirusa, prema FIFA propisima, produžena najkasnije do 31. kolovoza, te da upravo zato treba uvažiti njegov zahtjev za mogućnošću aktiviranja klauzule koja je prema prvotnoj verziji ugovora istekla 30. lipnja, kada se ova sezona (da nije bilo situacije s koronavirusom) trebala okončati.

Povod ovom potezu, po mnogima, najboljeg nogometaša u povijesti je u odnosu kluba prema Luisu Suarezu. Tako su već neko vrijeme izvještavali argentinski mediji, a potvrda tih navoda stigla je i od kredibilnih medija koji prate Barcelonu. Messi je navodno razočaran i načinom na koji predsjednik Josep Maria Bartomeu vodi klub, a svi ovi navodi samo potvrđuju ono što je u kuloarima dugo bilo navođeno kao jedan od razloga Barceloninih problema – Messi je prerastao klub. Prema mnogima počeo je postavljati svoje i interese sebi bliskih suigrača interesima i željama trenera, predsjednika – u konačnici i kluba.

Cijeli odnos očito je u potpunosti eskalirao sramotnim 8-2 porazom od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Messi je tijekom karijere s Barcelonom osvojio deset naslova prvaka države i četiri Lige prvaka, te je šest puta proglašavan najboljim igračem na svijetu.

Prema izvorima argentinskog TyC Sportsa, medija koji je prvi i zakotrljao priču o Argentičnevom odlasku, tridesetrogodišnji Messi bi karijeru trebao nastaviti u Manchester Cityju.

Komentiraj