Menadžment Dua Lipe i BBC zajedno biraju pjesmu Velike Britanije za Eurosong 2022.

Menedžment Dua Lipe Tap Music koji uz nju pomažu i u razvoju karijere Lane del Rey i Ellie Goulding, odlučili su se angažirati kroz suradnju s BBC-om kako bi odabrali najbolju pjesmu koja će predstavljati Veliku Britaniju na Eurosongu 2022. godine.

Do ovog značajnog poteza od strane jednog takvog menadžmenta je došlo nakon što je 2021. godine Veliku Britaniju predstavljao James Newman koji u finalnom natjecanju nije uspio osvojiti niti jedan jedini bod sa svojom pjesmom ‘Embers’, te je završio na posljednjem mjestu.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2022. godine održat će se 14. svibnja u Torinu u Italiju jer je talijanska rock grupa Maneskin uvjerljivo pobijedila ove godine.

Kate Phillips, voditeljica urednica zabavnog programa BBC-a (Controller Entertainment Commissioning) izjavila je tim povodom sljedeće: “U Velikoj Britaniji je naša ljubav prema Euroviziji jako velika i kao i uvijek, imamo velike ambicije kada govorimo o natjecanju 2022. godine na Eurosongu. Stoga smo jako uzbuđeni zbog objave ove suradnju koja će nam omogućiti da iskoristimo neke velike glazbene talente.”

Ben Mawson iz TaP Music-a tom je prilikom dodao: “Zaista smo uzbuđeni što se udružujemo s BBC-jem povodom Eurosonga i iskoristit ćemo tu manifestaciju kako bi pokazali naš autentičan izraz i bogatstvo i raznolikost svjetskih glazbenih talenata po kojima je Velika Britanija poznata u cijelom svijetu.”

Dua Lipa je također komentirala ovu odluku te za The Sun izjavila da je ponosna Britanka, ali i ponosna Kosovka, te da je sretna što posuđuje svoj menadžment BBC-u naglasivši da će ih sigurno bodriti.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj