MELISSA METTLER: ‘Naš pristup wellnessu odstupa od zastarjelih paradigmi’

Vodeća američka konzultantica za wellness govori o tome kako je na mjestu direktorice spa and wellness u luksuznim hotelima Bellevue, Punta i Boutique Hotelu Alhambra u Lošinju primijenila holistički pristup zdravlju i opuštanju koji kroz wellness baziran na ljekovitim biljkama i morskoj vodi s 800 vrsta planktona dovodi do sklada uma, tijela i duha

Jedna od vodećih američkih konzultantica za wellness i spa, koja je radila u najpoznatijim hotelskim lancima diljem svijeta, prije dvije godine preuzela je mjesto direktorice spa i wellness Lošinj Hotels&Villas Jadranka grupe, a u razgovoru za Businesss&Banking otkriva po čemu se njezin pristup zdravlju razlikuje od klasičnih programa i kako je blagodati lošinjske prirode ugradila u različite programe opuštanja i detoksikacije.

B&B: Koje su dužnosti spa menadžera na tako luksuznim destinacijama?

Prioritet naših spa menadžera je osigurati gostima besprijekoran, holistički i obogaćujući doživljaj wellnessa dok borave kod nas. Stoga težimo jedinstvenom iskustvu koje pruža vrhunske tretmane uz nekoliko dodatnih iznenađenja.

B&B: Tko su vaši gosti? Kakva su njihova očekivanja od boravka?

Pružamo usluge zaista širokom spektru gostiju, od onih koji traže detoksikaciju sa stilom vođenu rezultatima u Hotelu Bellevue ili duboko opuštajuću oazu u Boutique Hotelu Alhambra, pa sve do onih koji u hotelu Punta traže aktivni odmor koji poboljšava performanse. Sretni smo što imamo takvu raznolikost ponude wellnessa ovdje u LH&V-u.

Boutique Hotel Alhambra. FOTO: Lošinj Hotels&Villas

B&B: Po čemu se Spa&Health u vašim hotelima razlikuje od ponude drugih spa centara i odmarališta?

Imamo veliku čast i privilegiju kreirati wellness programe baš na “Otoku wellnessa”. S tako bogatim i apsolutno jedinstvenim spojem ljekovitih klimatskih čimbenika, možemo stvoriti koncepte i doživljaje koji se ne mogu iskusiti nigdje drugdje na svijetu. U LH&V wellnessu nećete pronaći „Copy-Paste“ tretmane temeljene na brendovima, kao ni monotone i jednolične aktivnosti ili programe koji se ponavljaju.

B&B: Možete li nam predstaviti posebne wellness ponude i tretmane u vašim hotelima?

Naši tretmani osmišljeni su kako bi zaronili dublje u slojeve svakog pojedinog ljekovitog elementa iz prirode koja nas ovdje okružuje. U hotelu Bellevue lošinjsko ljekovito more dominira u tretmanima usmjerenim na detoksikaciju i ljepotu, koji se potpuno oslanjaju na blagodati morske vode, morskog bilja i morskih minerala. S druge strane, Alhambra oživljava zrak, šume i obilje otočnog ljekovitog bilja, dok koncept Body Active u hotelu Punta transformira prostor u svojevrsno igralište za optimiziranje fizičke izvedbe, a Aura Spa u hotelu Aurora kroz aromaterapiju demonstrira ljekovitu moć svjetlosti i lokalnih eteričnih ulja.

‘S tako bogatim i apsolutno jedinstvenim spojem ljekovitih klimatskih čimbenika, u mogućnosti smo stvoriti koncepte i doživljaje koji se ne mogu iskusiti nigdje drugdje na svijetu’, ističe Melissa Mettler. FOTO: Lošinj Hotels&Villas

B&B: Postoje li možda tretmani za bolje starenje?

Ove sezone u hotelu Bellevue pokrećemo program “Fontana mladosti”. Riječ je o impresivnom transformacijskom odmoru od pet ili sedam dana, koji uključuje regenerirajuću hranu za kožu, spa tretmane usmjerene na ljepotu, primjenu znanosti o spavanju i, naravno, ono najbolje od visokotehnoloških estetskih tretmana kao što su Ultherapy, PRP i Cryo Extreme terapija.

B&B: Postoje li posebni tretmani za osobe koje žele smršavjeti?

Uz „Fontanu mladosti“, u 2022. godini predstavljamo i novi “Strong and Lean” program u hotelu Bellevue, kao i “Optimal Weight” program u Vitality Hotelu Punta. Značajan gubitak težine, pretvorba masti u mišićnu masu i cjelokupno poboljšanje energije samo su neke od prednosti ovih programa, koje kombiniramo s planovima prehrane bogate proteinima, elitnim trenerima i najsuvremenijom dijagnostikom.

‘Svaki gost sudjeluje u ritualu iscjeljivanja inhalacijom, pri čemu se koriste morska voda te ulje alepskog bora i otočnog bilja’

B&B: U čemu su vaši Spa&Health centri inovativni i nude li specifičan pristup?

Naš pristup temelji se na promjenjivom načinu razmišljanja i odstupanju od zastarjelih paradigmi kada je riječ o wellnessu. Težimo očuvati, zaštititi i ponovno oživjeti povijest iscjeljivanja kroz neobična, neočekivana i učinkovita iskustva, ostajući istovremeno ispred trendova i znanosti wellnessa. Naš Inhalacijski bar u hotelu Alhambra izvrstan je primjer spoja tradicije i inovacije. Svaki gost sudjeluje u ritualu iscjeljivanja inhalacijom, pri čemu se koriste morska voda i ulje alepskog bora i otočnog bilja, što podsjeća na neka prošla vremena otoka, ali na luksuzan i osvježavajući način. Riječ je o jedinstvenom doživljaju kakav ne postoji drugdje, a upravo smo mi prvi destilirali ulje iz svojih slavnih alepskih borova u uvali Čikat. Ponosni smo što smo za svoje inicijative u Boutique Hotelu Alhambra nominirani za nagradu World’s Best Eco Spa, koju dodjeljuje organizacija World Spa Awards za 2022. godinu.

B&B: Prema vašem iskustvu, što bi moglo biti sljedeće u daljnjem razvoju?

Slijedi puno iznenađenja! Razvijamo nove zanimljive pristupe kroz koje će naši gosti doživjeti ljekovito okruženje otoka. Vodena masaža na mjesečni, plutajuće saune, možda čak i prvi talasoterapijski spa čamac samo su neke od ideja. Dovoljno je samo pogledati ovaj prostor koji nas okružuje i inspiraciji nema kraja.

‘U LH&V wellnessu nećete pronaći ‘Copy-Paste’ tretmane, kao ni monotone i jednolične programe koji se ponavljaju’

B&B: Postoji li neki novi spa tretman ili program koji vas posebno veseli?

Iznimno smo sretni zbog novog Sea-Tox programa u hotelu Bellevue. More u Lošinju je zaista posebno te s više od 800 vrsta planktona i neobično visokom koncentracijom minerala čini terapijski proces detoksikacije posebno učinkovitim i ubrzanim. Stoga ovaj zadivljujući program objedinjuje razne terapije temeljene upravo na moru, algama i svim njihovim blagodatima. Štoviše, Sea-Tox program u hotelu Bellevue nedavno je nominiran i za nagradu u kategoriji “World’s Best Detox Programme“.

B&B: Koja je vaša osobna definicija dobrog zdravlja/dobrobiti i kako to postižete?

Zdravlje i wellness za mene predstavljaju sve ono što donosi radost! Govorimo o umu, tijelu i duhu u wellnessu, dok tradicionalni princip često u fokus stavlja prehranu i tjelovježbu. Međutim, to je ograničen i arhaičan pristup. Holistički pristup zdravlju i blagostanju temelji se na smijehu, kreativnosti, slobodi, hranjivim namirnicama, kretanju, odmoru, evoluciji i ono najvažnije – na zabavi i radosti!

‘U hotelu Bellevue, lošinjsko ljekovito more dominira u tretmanima usmjerenim na detoksikaciju i ljepotu, a Aura Spa hotela Aurore kroz aromaterapiju demonstrira ljekovitu moć svjetlosti i lokalnih eteričnih ulja’. FOTO: Lošinj Hotels&Villas

Članak je nastao u suradnji s Lošinj Hotels&Villas.

Komentiraj