MEDVED: “Imamo dokumente koji ukazuju da je srpska vojska nakon okupacije provodila ekshumacije”

Ministar branitelja je gostovao u programu RTL-a povodom obilježavanja vukoarske tragedije.

“Vlada napravila iskorak, oformirala je zaseban tim djelatnika MUP-a koji u suradnji s DORH-om intenzivno rade na pronalasku i porketanju postupaka protiv počinitelja kaznenog djela ratnog zločina. Istaknuo bih inapor koji ulažemo oko nestalih osoba, 386 žitelja Vukovara, branitelja i civilnih žrtava, još uvijek je nestalo”, rekao je Medved.
Pitanje svih pitanja

Problem je suradnja sa Srbijom, s kojom nema previše komunikacije i koja ne dostavlja dokumente o nestalim osobama. No, ministar Medved tvrdi da i tu ima pomaka.

“Sustavno pristupajući ovoj problematici Vlada i Ministarstvo branitelja donijeli su zakon, a posjedujemo i dokumente koji jasno i dvosmisleno ukazuju da je srpska vojska nakon okupacije provodila ekshumacije na ovom području. To je bio djelatni sastav srpske vojske. U nekoliko mjeseci naših traženja jasno smo definiranih, s konkretnim datumima kad su pripadnici srpske vojske u sekundarne grobnice prebacivali tijela i to je ono što tražimo od Srbije i na tome ćemo inzistirati”, kazao je dodajući da su od Srbije “tražili konkretne pokazatelje o postupanja konkretnih imena. Putem Ministarstva vanjskih poslova u posljednjih nekoliko mjeseci poslali smo nekoliko konkretnih naših traženja. Ovo je pitanje svih pitanja i tu nema popuštanja”.

Komentiraj