Nakon jučerašnjih terorističkih napada na istanbulsku zračnu luku Ataturk, u kojima je poginulo 36 osoba, a najmanje 147 je ozlijeđeno, međunarodna zračna luka ponovno je djelomično otvorena.

Nakon napada otkazani su svi letovi u oba smjera, a SAD je zaustavio sve letove koji su bili usmjereni prema Istanbulu. Iako je u srijedu ujutro promet u zračnoj luci Ataturk ponovno otvoren, BBC javlja kako je oko trećina letova predviđenih za danas – otkazana, a mnogi drugi letovi kasne. CNN Turk javlja kako je veliki broj putnika blokiran, a raspored letenja je kaotičan.

Ataturk je treći najprometniji aerodrom u Europi, nakon londonskog Heathrowa i pariškog Charlesa de Gaullea, a prošle godine kroz njega je prošlo više od 61 milijuna putnika.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u srijedu je priopćilo kako među poginulima i ozlijeđenima u jučerašnjim napdima nema hrvatskih državljana.

Turski dužnosnici objavili su kako su ‘velika većina’ poginulih turski državljani, ali ima i stranaca. Ipak, nisu objavili njihova državljanstva.

Komentiraj