Mediji kritiziraju Jamesa Cordena jer ne zna glumiti homoseksualca

Sljedećeg vikenda, 11. prosinca, na streaming platformi Netflix počinje se prikazivati mjuzikl „The Prom“ koji je režirao Ryan Murphy a u glavnim su ulogama Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman i Kerry Washington. Radi se o filmskoj verziji istoimenog broadwayskog mjuzikla, priči o tinejdžerici Emmi koja je lezbijka i kojoj je zabranjeno dovesti svoju djevojku na maturalni ples. Film je odlično ocijenjen od strane kritičara kojima smeta samo jedno, a to je gluma Jamesa Cordena. On glumi Barrya Glickmana flambojantnog homoseksualca i broadwaysku divu, a kritičari smatraju da je Corden potpuno pogrešan odabir za tu ulogu. Njihova poruka glasi – nemojte heteroseksualcu davati ulogu homoseksualca.

Samuel Spencer, kritičar Newsweeka, napisao je kako bi samo nekoliko heteroseksualnih glumaca mogli dobro odigrati ovu ulogu homoseksualca, a odabir Cordena je „uvredljivo pogrešan“. „Nije da nemamo glumaca koji su homoseksualci i koji bi ovoj ulozi dali više patosa“, nastavlja dalje Spencer i pita se zašto ulogu nije dobio Titus Burgess, Nathan Lane ili Andrew Rannells. I kritičar magazina Hollywood Reporter David Rooney slaže se s ovim opaskama i kaže kako je ovo idealna uloga za Nathana Lanea dok Tim Robey iz The Telegrapha piše kako je puno mladih homoseksualnih glumaca i glumica dobilo ulogu u filmu, ali je problem što je glavna muška uloga dodjeljena Jamesu Cordenu.

Erik Anderson, osnivač filmskog portala AwardsWatch, tvrdi kako je Cordenova izvedba „odvratna i uvredljiva, najgore gay lice u dugo, dugo vremena. Zastrašujuće loše“. I Richard Lawson iz magazina  Vanity Fair tvrdi da je Cordenova izvedba „uvredljiva“ te smatra da je uloga trebala biti ponuđena Nathanu Laneu. On piše da je Corden toliko loš u ovom filmu da „heteroseksualci ne smiju dobiti ulogu homoseksualca sve dok se grijesi filma ‘The Prom’ ne okaju“.

Jedan od rijetkih koji brane glumačku izvedbu Jamesa Cordena u ovom filmu je kritičar magazina Variety Owen Gleiberman. On priznaje da u nekim dijelovima filma Corden doista prikazuje homoseksualnog lika kojeg glumi kroz stereotipe o homoseksualcima ali drži da je ušao duboko u taj lik te je zabavan i dirljiv.

Komentiraj