„McCartney III“ – novi album legendarnog Beatlesa izlazi 11. prosinca

Novi album Paula McCartneya „McCartney III“ ujedno je i kraj njegove zamišljene trilogije koja je započela albumom „McCratney“ 1970. godine i nastavila se 1980. godine albumom „McCartney II“. Riječ je o njegovom 18. samostalnom albumu koji se nastavlja na njegov prethodni album „Egypt Station“ iz 2018. godine. O novom albumu McCartney je rekao:

„Mislim da je tematski dosta sličan mom prvom albumu. Povezano je sa slobodom i ljubavlju. Puno je različitih osjećaja u pjesmama ali nisam htio da sve bude poput: ‘Ovako se osjećam u ovom trenutku.’ Na prvom albumu su teme pjesama ljubav i optimizam, a na novom – ‘uhvati dan’ što je opis mene danas.

U intervjuu za NME McCartney je rekao da ga često pitaju kada će se povući sa scene nakon što je na njoj prisutan već 60 godina ali da se do sada još nikada nije odlučio na takvo što, te dodao: „Beatlesi su bili kao jedna velika obitelj koja se stalno svađa, ali to je normalno za obitelj. Sve što radim mislim da je posljednje što radim. Kada sam imao 50 godina rekli su mi da će to biti moja posljednja turneja ali nije bila. To je više neka udica za širenje glasina. Nakon što smo snimili album „Abbey Road“ bio sam totalno mrtav tako da je sve ostalo što sam snimio nakon njega samo jedan veliki bonus“.

Iako su mu ranije ove godine liječnici savjetovali da bi bilo pametno da uzme šest tjedana odmora zbog tadašnje bolesti McCartney se oglušio na taj savjet, te izjavio: „Ljudi me često pitaju jesam li počeo mrziti turneje nakon svih tih godina, ali nisam ih počeo mrziti i nisam ih se zasitio. Ja i dalje uživam u onome što radim mada to zvuči kao neki klišej. Osjećam se sretno i to je istina. Kada sam bio dijete sve što sam želio bilo je uključiti gitaru u pojačalo i pojačati ga zbog uzbuđenja, a uzbuđenje je još uvijek tu.“ Paul McCartney napunio je 18. lipnja ove godine 78 godina.

Komentiraj