“Matrix 4” će biti “inspirirajuća ljubavna priča”, kaže Keanu Reeves

Početkom godine počeo se snimati četvrti film iz franšize „Matrix“ i to 17 godina nakon što je snimljen treći dio „Matrix Revolutions“. Pored Keanu Reevesa kojeg je proslavio Neo, lik kojeg glumi u Matrixu, u četvrtom dijelu ponovno će glumiti Carrie Ann Moss, a poznato je da su među novim glumcima u filmu i Neil Patrick Harris te Yahya Abdul-Mateen II kojeg je ove godine proslavila serija „Watchmen“. Snimanje filma bilo je prekinuto zbog pandemije koronavirusa da bi prošlog tjedna bilo nastavljeno i to u Berlinu.

Gostujući u srijedu putem video linka u emisiji „The One Show“ Keanu Reeves je otkrio neke informacije o filmu, a najvažnija je ona da će „Matrix 4“ biti, zapravo, inspirirajuća ljubavna priča. „Imamo predivnu redateljicu Lanu Wachowski koja je napisala predivan scenarij, ljubavnu priču, što je inspirirajuće. U medijima se spominjalo kako će četvrti dio zapravo biti prequel, odnosno opisivati će događaje koji su se zbili prije onih u prvom Matrixu, ali Reeves je te špekulacije odbacio i rekao „ne, ne idemo u prošlost“.

Bez obzira što je pandemija koronavirusa odgodila snimanje filma, vjeruje se da će se on početi prikazivati u kinima tijekom 2021. godine.

Komentiraj