Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

MATIĆ "Lista HDZ-a za euroizbore ima težinu kišne gliste"

Predrag Fred Matić, kandidat SDP-a na europarlamentarnim izborima, u petak je gostovao u Newsroomu N1 televizije, gdje je komentirao kandidate HDZ-a i SDP-a.
“Premijer Plenković je doktor prazne priče, možda bi za usporedbu bio Aleksandar Vučić. Lista HDZ-a, čast izuzecima, ima težinu kišne gliste i sada ga je strah”, rekao je Matić i dodao da zato šalje ministre te sam ide po Hrvatskoj.
Matić smatra da većina kandidata HDZ-a može proći kroz svoje rodno mjesto, a da ih nitko ne prepozna.
Za SDP-ovu listu kaže kako misle da će osvojiti tri mandata. “Što Angela Merkel želi Njemcima i Emmanuel Macron Francuzima, to ja želim Hrvatskoj, ništa više ni manje”, rekao je Matić. U Europskom bi se parlamentu, ističe, borio protiv korupcije u Hrvatskoj.
Dodaje i da su kandidati SDP-a na terenu cijelo vrijeme. “Ja sam se za ovu zemlju borio i robijao. Ružno je kada Dubravka Šuica kaže da su oni najbolji Hrvati, nisam znao da ima škola za to.”
Za kolegu s liste Gordana Marasa kaže da je specifičan lik i čovjek. “Svatko ima svoju taktiku, ali dopušteno nam je da se u kampanji ističemo svojim osobnostima. 26. svibnja oko ponoći ćemo znati je li mu se takav pristup isplatio”, zaključio je Matić.

Komentiraj