Mate Pavić: “Čitali smo da nam je otvoren put do zlata, kao da nitko drugi ne igra. To je totalni apsurd”

Nikola Mektić i Mate Pavić u srijedu su se plasrali u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju. U četvrtfinalu su pobijedili japanski par Nishikori/McLachlan 6:3, 6:3.

Dobar je osjećaj, odigrali smo stvarno dobar meč. Iskreno, očekivao sam da će biti teže. Nishikori je sjajan igrač u singlu, a McLachlan odličan u parovima. Puno teže nam je bilo prekjučer protiv Talijana. Danas smo dobro servirali i spasili neke ključne break lopte i to je prelomilo meč”, rekao je Pavić nakon meča.

U polufinalu ih čeka američki par Tennys Sandgren i Austin Krajicek. “Od Amerikanaca sam već izgubio. Bit će teško, polufinale je pa ništa drugo i ne možemo očekivati”, dodao je Mektić.

Hrvatska u polufinalu ima dva para. Uz Mektića i Pavića tamo su se plasirali i Marin Čilić i Ivan Dodig.

“Hrvatska javnost i novinari pišu svašta, moglo se pročitati i da nam je otvoren put do zlata, da u principu nitko i ne igra na Olimpijskim igrama osim nas, što je totalni apsurd. Možemo to vidjeti po rezultatima i teškim mečevima nas i Čilića i Dodiga. Ne znam jesu li ljudi svjesni kakav je ovo rezultat i za nas i za njih. Jedini smo imali dva predstavnika u četvrtfinalu, a sad i u polufinalu. To je fascinantno”, poručio je Pavić.

Dodao je da svi priželjkuju hrvatsko finale, što bi bila jedna predivna priča. No, prije finala još je jedan težak meč.

“Nismo skromni, nego realni. Parovi su igra gdje odlučuje nekoliko lopti. Sistem bodovanja je jako otvoren i izjednačava stvari. Koliko god da su naša forma i rezultati fenomenalni, jako puno mečeva smo dobili baš na jednu ili dvije lopte. Svjesni smo da moramo igrati svoj najbolji tenis da pobijedimo”, zaključio je Mektić.

Komentiraj