Maske obavezne u sustavu javnog prijevoza Toronta

Screenshot YouTube

Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve putnike u sustavu javnog prijevoza Toronta. Toronto transit system (TTC) dijeli maske onima koji nemaju zaštitno pokrivalo ili su masku zaboravili kod kuće. Velik broj djelatnika stoji na važnim i prometnim stanicama podzemne željeznice i upozorava korisnike na ovu obavezu.

Za sada još nema kazni ili potrebe za intervencijom policijskih službenika za nepoštivanje ove odredbe i putnici stavljaju medicinske maske tijekom vožnje. Vodstvo TTC-a i državne institucije su se usredotočili na poziv i edukaciju građana, jer će ova obveza duže vrijeme biti na snazi.

Kako bi se naglasio važnost zaštite od prijenosa zaraze, gradonačelnik Toronta, John Tory je sudjelovao u dijeljenju maski na jednoj od autobusnih stanica. Nošenje maski će od ovog tjedna biti obavezno i u zatvorenim javnim prostorima, kao što su prodavaonice, banke.

Slične odredbe su propisane i u brojnim drugim svjetskim gradovima, u kojima javni prijevoz ponovno funkcionira bez većih problema.

Podsjetimo, na vrhuncu krize koronavirusa na širem području Toronta na nekoliko je dana u bio potpuno obustavljen promet.

Komentiraj