Martina Filjak i prijatelji na posljednjem koncertu HGZ-a prije cjelovite obnove zgrade

Hrvatski glazbeni zavod uskoro zatvara svoja vrata i kreće u konstruktivnu, a potom i cjelovitu obnovu koja će trajati godinama. Posljednji koncert prije višegodišnje stanke održat će se u petak u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Ovim koncertom pijanistica Martina Filjak i njeni gosti američka pijanistica Caroline Haffner, sopranistica Lana Kos, violončelistica Monika Leskovar i Zagrebački solisti te prikupljaju sredstva za obnovu i odaju počast nedavno preminulom Charlesu C. Tayloru, velikom donatoru HGZ-a.

Publika će uživati u dobro poznatim djelima J. S. Bacha, F. Liszta, G. Puccinija, F. Chopina, S. Rahmanjinova, B. Papandopula i L. van Bethoveena.

Monika Leskovar. FOTO: HGZ

Prve skele u Zagrebu, već nekoliko tjedana nakon potresa, postavljene su upravo na zgradi HGZ-a, a hitna je sanacija obavljena u kratkom roku zahvaljujući donacijama.

“Posvećujući koncert Charlesu C. Tayloru želimo iskazati našu zahvalnost svim donatorima bez kojih HGZ ne bi postojao i opstao gotovo dva stoljeća te danas ponosno bio jedna od najstarijih ‘živućih’ udruga građana u svijetu. Pred nama je još jedno teško razdoblje jer kada su naše dvorane zatvorene, udruga nema nikakvih prihoda, a brojni troškovi ostaju. Unatoč svemu, članovi HGZ-a i mi koji smo na čelu udruge, odlučno i strastveno koračamo prema ostvarenju naše vizije i stvaranju modernog, multimedijalnog kulturnog centra”, istaknula je predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.

HGZ

Komentiraj