“Marilyn Monroe je prolazila kroz gore stvari u životu no što je prikazano u filmu ‘Blonde'”

U srijedu, 28. rujna, na streaming platformi Netflix počinje se prikazivati film „Blonde“, priča o životu slavne glumice Marilyn Monroe koju je utjelovila Ana de Armas. Film je imao premijeru na filmskom festivalu u Veneciji a kontroverze su počele odlukom da ga u Americi, zbog scena seksa, ne mogu gledati mlađi od 17 godina. Sada se oglasila i Joyce Carol Oates, 84-godišnja književnica koja je 2000. godine objavila fikcionaliziranu biografiju pod nazivom „Blonde“ na temelju koje je redatelj Andrew Dominik snimio film. Ona je za magazin The New Yorker izjavila da je Marilyn Monroe u stvarnom životu prolazila kroz daleko groznije stvari no što je to prikazano u filmu.

„To nije film nakon kojeg će te se dobro osjećati. Mnogi filmovi o Marilyn Monroe vas oraspoložuju, imaju puno glazbe i pjevanja. Ona je prekrasna i slatka. Ovaj film je vjerojatno bliži onome kroz što je prolazila u životu. Posljednjih nekoliko dana njenog života bili su brutalni“, izjavila je Joyce Carol Oates koja je za film Andrewa Dominika rekla da je „umjetničko djelo“.

„Mislim da je njegova vizija paralelna mojoj ili identična mojoj. No, on je napravio film koji je unikatan“, zaključila je Joyce Carol Oates.

Komentiraj