Tomislav Miletic/PIXSELL

MARIJANA PETIR: ‘Odlasci iz HSS-a posljedica su protuzakonitog djelovanja Kreše Beljaka’

Suspendirani član HSS-a Nenad Matić i još 15-ak predsjednika gradskih četvrti grada Zagreba napustili su stranku jer su, navode, nezadovoljni načinom upravljanja predsjednika HSS-a Kreše Beljaka. Novonastalu situaciju komentirala je Marijana Petir:

‘Riječ je o ljudima koji su više od 20 godina članovi HSS-a, i koji su u stranku došli prije Kreše Beljaka, koji jednostavno ne mogu gledati kako on uništava HSS i ne vide prostor za djelovanje uz ovakvog predsjednika i uz ovakvo vodstvo’, kazala je Petir za televiziju N1.

Također kaže kako je Beljak poručio lokalnim dužnosnicima koji su izrazili drugačije mišljenje od njegovog, da im neće potpisati liste za kandidaturu na izborima te da oni zbog toga moraju naći okvir djelovanja izvan stranke.

Petir je rekla kako ona ostaje u HSS-u te da će čekati pravorijek Ministarstva uprave. Ljudi koji napuštaju stranku izjavili su kako će se vratiti nakon što iz nje ode Krešo Beljak. Petir kaže kako je on jedini razlog ovakve njihove odluke.

‘Smatram da su ti ljudi, za razliku od Beljaka, pravi HSS-ovci. Ako je on najavio da će ih onemogućiti da budu kandidati na lokalnima izborima, a mnogi od njih su načelnici, gradonačelnici i župani, onda je sasvim logično da su morali potražiti neku drugu opciju. Njihov odlazak nije posljedica nedostataka ljubavi prema HSS-u, već protuzakonitog i protustatutarnog djelovanja Beljaka kojem treba stati na kraj’, ističe Petir.

O navodnim spekulacijama kako je predsjednik HSS-a već dogovorio koaliciju sa SDP-om, Petir je za N1 kazala:

‘Koliko sam ja čula, Beljak je sa SDP-om bez stranačkih tijela zaključio koaliciju u cijeloj Hrvatskoj, to je nedopustivo i suprotno svim njegovim obećanjima, ali analiziramo li njegova ranija obećanja, onih je više puta prekršio…Sve je više dužnosnika u HSS-a koji tvrde da je Krešo Beljak poslan sa zadatakom da HSS uništi. S obzirom na sve što se događa, moram reći da sam i ja sve sklonija vjerovati u takve tvrdnje.’

 

Petir je rekla kako se boji za budućnost HSS-a te dodala: ‘Očekujem da reagira Ministarstvo uprave, ne mogu više kao Poncije Pilat prati ruke, jer su njima sve nelagalne skupštine koje su održane prijavljene i nije se smjela dogoditi niti Glavna skupština s obzirom da je održana na temleju ilegalnih skupština. Jasno je i da je Krešo Beljak na čelo HSS-a izabran ilegalno.’

Pozvala je Ministarstvo uprave da izvrši nadzor i da poništi Skupštinu.

Komentiraj