Marić: Ministri i Vlada će odgovorno nastaviti raditi svoj posao

Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je u utorak da će ministri i cijela Vlada odgovorno nastaviti raditi svoj posao, poručivši da će tehnička Vlada, sukladno zakonskim i ustavnim odredbama, učiniti sve kako bi država nastavila normalno funkcionirati.

“Bez obzira na trenutni status i ono što nas očekuje, ministri i cijela Vlada će odgovorno nastaviti obavljati svoj posao tj. u  proceduru upućivati one prijedloge zakonskih i drugih rješenja za koje smatraju da trebaju proći”, kazao je Marić novinarima nakon koordinacije s ministrima u središnjici HDZ-a. Dodao je kako su na koordinaciji raspravili kako djelovati u budućem razdoblju.

Marić je, na novinarski upit, negirao spekulacije da su dobili instrukcije o opstrukciji opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i Mosta. “Ne, upravo suprotno. Tehnička vlada, sukladno zakonskim i ustavnim odredbama, mora učiniti sve kako bi država nastavila normalno funkcionirati. Nikakva vrsta destrukcije ili opstrukcije, već suprotno”, rekao je Marić. Naglasio je i da će se iz proračuna isplaćivati sve obaveze u skladu s planom.

Na novinarski upit Marić nije konkretno odgovorio je li mu žao što više nije u utrci za novog mandatara. “Obitelji i meni vrlo su to izazovna vremena i razdoblje. Kao ministar financija, danas tehnički ministar, jednako gledam na svoju funkciju. Za sebe ću sačuvati osjećaje je li mi laknulo ili nije”, rekao je.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović novinarima nije htio otkriti hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a kazavši kako nije vrijeme za kandidature, a još nije niti započeo kandidacijski postupak.ž

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kratko je kazao da su HDZ-ove ministre upoznali s ostavkom predsednika Tomislava Karamarka i odlukama Predsjedništva.

(Hina) xtdel ymd

Komentiraj