MARAS “Simbioza HDZ-a i Bandića iz Sabora preselila u Skupštinu”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras rekao je u ponedjeljak kako je sramotno da se „političko-trgovačka simbioza između HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u Hrvatskom saboru preselila u Gradsku skupštinu” i poručio da se ne može novcem građana Zagrebu kupovati politička potpora.

„Umjesto da se vladajuća stranka HDZ bavi time kako da ljudi ne odlaze iz Hrvatske i stvaraju nova radna mjesta, oni, po mojim informacijama, pomažu gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću da istrguju u Gradskoj skupštini i ostavi njima mjesto predsjednika Skupštine koju ima Andrija Mikulić”, rekao je Maras u stanci za slobodni govor na početku saborskog zasjedanja.

Borit ćemo se, poručio je Maras, protiv toga da gradonačelnik Bandić novcem građana kupuje sebi potporu. „Takva politika više ne prolazi, a SDP je čvrsta brana takvoj politici”, ustvrdio je.

Bandić, uvjeren je Maras, ne želi u Vladu jer mu je „HDZ obećao da će ga čuvati u Zagrebu i to je Bandićeva naknada za političku trgovinu koju radi u Saboru”.

Komentiraj