Mamić: “Dobili smo jakog i atraktivnog suparnika”

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je današnji ždrijeb osmine finala Europske lige koji je zagrebački klub spojio s londonskim Tottenhamom na čijoj klupi sjedi legendarni portugalski trener Jose Mourinho.

– “Dobili smo jakog, atraktivnog suparnika, veselim se utakmici. Sad u ovom prvom trenutku ne znamo situaciju oko domaćinstva, gdje će se igrati druga utakmica s obzirom na stanje u Engleskoj. Poznajemo suparnika, možda ne tako dobro u smislu da smo ga već detaljno analizirali. No, utakmice Premier lige često su i na tv ekranima, puno smo utakmica gledali, bit ćemo za sve to dobro pripremljeni.”, rekao je Mamić.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 11. ožujka dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Još uvijek se ne zna točno mjesto njihovog odigravanja obzirom na ograničenja vezana za putovanja koja su uvedena zbog epidemioloških razloga.

Mamić je prokomentirao i Mourinha: “On je među top tri svjetska trenerska imena, privilegij je imati ga na drugoj strani, ali niti igram ja niti igra on, već dečki na terenu. Vjerujem u našu dobru igru, vjerujem da ćemo pružiti dobar nogomet, ali neće biti lako. Imao sam privilegij upoznati Mourinha, imamo i neke zajedničke fotografije, veliki je i karizmatični trener, od njega puno možemo naučiti. Kad ga već spominjemo, mogu dodati da sam u četvrtak na sastanku citirao njegovu izjavu: „jednostavnost je genijalnost, a kompliciranje je skrivanje iza neznanja“. To je bila jedna od tema našeg sastanka.”

Na upit kako su igrači primili rezultat ždrijeba je odgovorio: “S veseljem. Ovo uzimamo kao nagradu za sve što smo napravili, pogotovo gledajući s koje smo pozicije krenuli. Veselimo se takvoj utakmici i izazovu, želimo uživati i odigrati dobro. Imamo dobro izbalansiranu momčad, miks iskusnih i mlađih igrača, dobru „kemiju“. Želja nam je da ostanemo zdravi da se možemo što bolje pripremiti i pružiti što jači otpor. Želimo odigrati dobro, zadati im puno „glavobolje“ i pokazati suparniku da igra protiv dobre, kvalitetne momčadi s karakterom. I ova nas sezona puni samopouzdanjem. O stanju i raspoloženju momčadi ne odlučuju samo jedna ili dvije utakmice, u pitanju je trenažni proces, dakle kako treniraju, kako se ponašaju i bodre jedni druge bilo na terenu ili u privatnim problemima, uskaču u pomoć… Sve su  to detalji koji pune momčad pozitivom.”

Što je još Mamić rekao nakon ždrijeba pogledajte u video prilogu:

Komentiraj