Maletić: Hrvatsku želimo pozicionirati kao jednu od najrazvijenijih država

Robert Anic/PIXSELL

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izrazila je zadovoljstvo što su birači prepoznali HDZ-ov program kojim Hrvatsku žele pozicionirati kao jednu od najrazvijenijih država.

“Jako mi je drago što su građani prepoznali naš program i da Hrvatsku želimo pozicionirati kao jednu od najrazvijenijih država. Ali ne da je to samo želja, već je HDZ osmislio i konkretne mjere kojima to možemo ostvariti”, rekla je Maletić zahvalivši svim biračima na potpori HDZ-u.

Vezano uz poslijeizbornu suradnju s drugim strankama, kazala je da će ići na dogovore koji će voditi partnerstvu i zajedništvu.

“Ako ne možemo razgovarati o zajedništvu i da se zaista definiraju kvalitetne mjere koje moramo odraditi u kratkom roku, jer Hrvatska nema vremena za dugo premišljanje i pregovaranje. Ako toga nema, onda nema smisla niti formirati Vladu. To mora biti Vlada odlučnih ljudi koji rade timski i partnerski, znaju što hoće i ispunjavaju temeljni cilj – podizanje razvoja Hrvatske kako bi postali jedna od najrazvijenijih država”, poručila je.

Maletić očekuje i kratke pregovore o sastavljanju nove Vlade, koji se neće voditi po načelu – mi inzistiramo, a vi to morate ispuniti. “Ako toga bude, bolje da nema Vlade”, naglasila je.

Maletić je izrazila i zadovoljstvo rezultatima HDZ-a u II. izbornoj jedinici, gdje je bila nositeljica liste, rekavši da su osvojili pet mandata. Podsjetila je da su na prošlim izborima imali šest mandata, ali s HSS-om koji je u toj jedinici  dosta jak.

Komentiraj