MALENI IRVAS Oglasila se prava Martha, prijeti tužbom Netflixu, tvrdi ‘Sve je ovo izmišljeno’

Autor:

BABY REINDEER, Jessica Gunning, (Season 1, ep. 101, aired April 11, 2024). photo: Ed Miller / ©Netflix / Courtesy Everett Collection,Image: 869846696, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ©Netflix/Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

©Netflix/Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Serija „Maleni irvas“ (Baby Reindeer) i dalje je jedna od najgledanijih na Netflixu, radi se o priči dijelom temeljenoj na životu autora serije i glavnog glumca Richarda Gadda koji je svojedobno bio žrtva žene koja ga je uhodila. Sada se oglasila žena koja ga je uhodila i koja tvrdi kako je serija „gomila smeća“ te je zaprijetila sudskim procesom.

Kako serija opisuje, Richard Gadd bio je neuspješan komičar koji je zbog toga zaposlio kao konobar u pubu, gdje je upoznao ženu po imenu Martha. Postaju prijatelji, ali ga ona počinje proganjati i preko društvenih mreža kao i svakodnevnim posjetama u pub, što s vremenom eskalira. On otkriva kako je zbog uhođenja već odslužila četiri i pol godine u zatvoru a u posljednjoj epizodi serije navodi se kako je osuđena na devet mjeseci.

Žena, koja se predstavila imenom Fiona Harvey, izjavila je za portal Daily Record „Ništa od toga nije se dogodilo. To je gomila smeća“. Ona je prvi puta pristala da joj se ime objavi u medijima objasnivši kako je donijela tu odluku jer „ljudi moraju znati što se događa“.

Kako je kazala, ona nikada nije bila u zatvoru. „Ne znam odakle im to s četiri i pol godine te devet mjeseci“. Zbog toga prijeti pravnim potezima spram Richarda Gadda i Netflixa jer „Gadd mora dokazati da sam bila u zatvoru, što se nije dogodilo. Nikada nisam bila poslana u zatvor. To je očito. Policija bi vam bila prvo na vratima, zatim bi bili optuženi, a zatim bi imali suđenje. Onda bi bili kažnjeni novčano ili tako nešto ili bi otišli u zatvor“.

U nastavku je rekla „Sve je ovo izmišljeno. Nigdje nema zabrane pristupa ili naloga. Nisam imala policiju na vratima zbog bilo koje od ovih stvari. To je gomila smeća. Nemam novaca, ali sam savršeno sposobna odvjetnica, pa ću se sama zastupati.”

Prošli mjesec, dok još nije objavila svoje pravo ime, izjavila je kako, zbog ove serije, prima prijetnje smrću. „Ja sam u ovom slučaju žrtva, a ne Richard Gadd. Dobivala sam prijetnje smrću, iako mnoge stvari iznesene u seriji nisu istinite“, rekla je, dodajući kako, otkako se serija počela prikazivati, noću spava samo dva sata. „U nekoliko slučaja našla sam se u društvu Richarda Gadda ali ga nisam uhodila, kako on tvrdi. Njegova priča odvratan je upad u moju privatnost. Nisam ga vidjela 12 godina“.

I Gadd i Jessica Gunning, koja glumi vrebačicu Marthu, upozorili su gledatelje da ne pokušavaju otkriti identitet negativke iz serije jer, kako je Gadd objavio na društvenim mrežama, to nije svrha serije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.