NETFLIX Kreću promjene, nema više snimanja skupih i loših akcijskih filmova s preplaćenim zvijezdama

Autor:

Film and television producer Dan Lin attends Netflix' "Avatar: The Last Airbender" premiere at the Egyptian Theatre in Hollywood, California, February 15, 2024.,Image: 847059015, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Streaming kompanija Netflix posljednjih je godina poznata po visokoproračunskim akcijskim filmovima pri čemu nisu štedjeli prilikom plaćanja najvećih zvijezda. Tako je, primjerice, 2020. godine, Netflix platio Marku Wahlbergu 30 milijuna dolara za ulogu u filmu „Spenser Confidential“, čime je on ušao među najplaćenije glumce ikada. Kritika je uništila film koji je nastao na temelju knjige Roberta P. Barkera „Wonderland” iz 2013. godine, na Rotten Tomatoesu ima samo 36 posto pozitivnih kritika. Međutim, Dan Lin, novi šef filmskog odjela Netflixa, koji je na tom mjestu 1. travnja zamijeno Scotta Stubera, ima drugačije planove.

Prema tekstu koji je objavio The New York Times, Netflixova direktorica sadržaja Bela Bajaria sastala se prije nekoliko mjeseci s ljudima iz filmskog odjela te je zatražila da se podigne kvaliteta filmova u njihovoj produkciji. Na tom je sastanku ona rekla kako Netflix kreće u novom smjeru a oni koji se s time ne slažu mogu razmisliti o odlasku. Scott Stuber je bio taj koji se nije složio s njom te je napustio Netflix.

Prvi zadatak Dana Lina je produciranje žanrovski raznolikijih filmova umjesto da troše stotine milijuna na akcijske filmove. Ujedno, čelnici Netflixa smatraju da se filmovi mogu snimati i uz manje proračune i na taj način približiti se publici. Za početak, više se glumcima neće plaćati ogromni honorari.

Netflixov filmski odjel ima 150 zaposlenih, Lin ga je odlučio reorganizirati tako što je 15 djelatnika dobilo otkaz. Ujedno je, prema navodima The New York Timesa, rekao djelatnicima kako Netflix više nije mjesto gdje se snimaju skupi akcijski filmovi s velikim filmskim zvijezdama.

Osim toga, očekuje se da će Netflixovi producenti postati agresivniji u razvijanju vlastitih filmskih projekata umjesto da samo čekaju vanjeske producente da razviju projekte i nude ih Netflixu.

OZNAKE: netflix, Dan Lin

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.