KULT 7M NA TIKTOKU Plesačica tvrdi da joj je Netflixov dokumentarac ugrozio život

Autor:

August 17, 2023, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA: MIRANDA DERRICK and JAMES DERRICK arrives on the black carpet for the grand opening for Unknown Union luxury fashion clothing brand at the Beverly Center in Los Angeles, California on August 17, 2023.,Image: 798292528, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Clutch Pockets Wambli / Zuma Press / Profimedia

Clutch Pockets Wambli / Zuma Press / Profimedia

Miranda Derrick tema je Netflixove senzacionalne trodjelne dokumentarne serije „Đavolji ples: Kult 7M na TikToku“ (Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult) koja se počela prikazivati 29. svibnja. U tom serijalu opisuje se život nekoliko plesača i plesačica koji su se svojim nastupima proslavili na društvenim mrežama, nakon čega su potpisali ugovor s menadžerskom agencijom 7M iza koje stoji Robert Shinn, vođa crkve Shekinah i samoprozvani „Božji čovjek“. Dio plesača uspjelo je pobjeći iz te organizacije koju smatraju kultom, dio je ostao u organizaciji i crkvi, među njima i Miranda Derrick. Ona je sada objavila kako joj je zbog Netflixovog dokumentarca „život u opasnosti“, kako njoj tako i njenom suprugu.

Obitelj Mirande Derrick, roditelji i sestra koja nije željela ući u članstvo te agencije, smatraju da se radi o kultu koji je zatražio od njihove kćeri da raskine veze s njima. Slično se dogodilo i drugim obiteljima koji pokušavaju vratiti svoju djecu svojim kućama. Plesači su, u međuvremenu, postali zvijezde, ali veći dio zarade moraju davati crkvi Roberta Shinna. Bivša članica, Priscylla Lee, koja također sudjeluje u serijalu, podigla je tužbu protiv Shinna i članova Shekinah crkve.

„Znam da inače ne objavljujem ovakav sadržaj”, kazala je Miranda Derrick na početku objavljenog videa. “Samo sam htjela biti transparentna i malo ranjiva pred vama. Prije ovog dokumentarca, moj suprug i ja smo se osjećali sigurno. Sada kada je ovaj dokumentarac objavljen, osjećamo se kao da su nam životi dovedeni u opasnost. Oboje su nas pratili dok smo se vozili u automobilu, primali smo poruke s iskazima mržnje, prijetnje smrću, ljudi su nam slali poruke da počinimo samoubojstvo, bili smo uhođeni“.

Miranda Derrick je objavila neke od tih poruka. „Netko je rekao da će, ako me vidi na ulici, doći po mene, pa je bolje da dobijem osiguranje”, tvrdi ona. „Netko je također rekao da će, ako me vidi da hodam pločnikom, doći i ugurati me u prtljažnik svog auta.”

Ona na TikToku ima 2,7 milijuna pratitelja dok na Instagramu ima 1,7 milijuna pratitelja. Za sve krivi roditelje i sestru Melanie Wilking. „Ne razumijem kako moji roditelji i moja sestra misle da će ovaj dokumentarac pomoći meni ili našim odnosima“.

Pri kraju dokumentarca otkriva se da su se Miranda Derrick i njezina obitelj donekle pomirili i da komuniciraju. Međutim, obitelji u seriji tvrdi kako se to dogodilo po nalogu njezinog vođe kulta koji se uplašio za sebe nakon što su mediji počeli pisati o njemu i njegovoj crkvi kao kultu. Miranda Derrick nagovještava da se otvorena linija komunikacije sada možda zatvara: “Okupljala sam se sa svojom obitelji posljednjih nekoliko godina, privatno, kako bismo radili na našem odnosu, ispravili stvari, popravili ono što je pokvareno. Volijela sam ta okupljanja, smijanja, jednostavno smo uživali. A ovaj dokumentarac je jako otežao nastavak toga.”

Prema najnovijim informacijama dokumentarac „Đavolji ples: Kult 7M na TikToku“ je u prvom tjednu prikazivanja vidjelo 4,4 milijuna ljudi. Netflix će, potvrđeno je, kandidirati ovaj dokumentarni serijal za nagradu Emmy.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.