ŠTO JE JENNIFER UČINILA Šokantan dokumentarac Netflixa možda dobiva obrat i novo suđenje

Autor:

Netflix

Jedan od trenutno najgledanijih filmova na Netflixu je dokumentarac „Što je Jennifer učinila“ (What Jennifer Did) koji prati priču Jennifer Pan, djevojke koja je osuđena zbog organiziranja ubojstva svojih roditelja.

U studenom 2010. godine tri su muškarca upali u kuću obitelji Pan u kanadskom gradiću Markham. Ubili su Bich Ha Pan, majku Jennifer Pan, i upucali u glavu njenog oca Huei Hann Pana. Jennifer Pan tvrdila je policiji da je za to vrijeme bila vezana za ogradu u kući.

Međutim, njen otac preživio je pucnjavu i mogao se sjetiti detalja događaja. Nakon suđenja 2014. godine, Jennifer Pan i tri muškarca, te njen bivši dečko Daniel Wong, proglašeni su krivima za ubojstvo prvog stupnja i pokušaj ubojstva, te su osuđeni na doživotni zatvor uz mogućnost traženja prijevremenog puštanja tek nakon 25 godina. Ipak, žalbeni sud prošle je godine naložio ponovno suđenje za ubojstvo prvog stupnja te se taj slučaj trenutno nalazi na Vrhovnim sudu Kanade.

Suđenje, koje je počelo 2014. godine, trajalo je 10 mjeseci, a osumnjičeni za ubojstvo i pokušaj ubojstva tvrdili su da nisu krivi. Glavni svjedok, njen otac Hann Pan, svjedočio je tijekom suđenja o onome što se dogodilo fatalne noći, kao što je svjedočio o detaljima iz života svoje kćeri. „Bio sam uznemiren jer sve što smo htjeli bilo je da joj pomognemo u školovanju, ali ona to nije htjela. Rekao sam joj da prekine vezu s Dannyjem Wongom ili da čeka da umrem“, kazao je na suđenju. Daniel Wong bio je sitni diler droge.

Pan je osuđena u siječnju 2015. na doživotni zatvor, zajedno s Lenfordom Crawfordom, s kojim ju je povezao Daniel Wong, te dva Crawfordova prijatelja. Jedan od ta dva prijatelja razbolio se i umro u zatvoru 2018. godine, Njen otac nije prisustvovao donošenju presude ali je u pisanoj izjavi rekao „Kada sam izgubio suprugu istovremeno sam izgubio i kći. Nadam se da moja kći Jernnifer razmišljao o onome što se dogodilo njenoj obitelji te može postati jednog dana dobra i iskrena osoba“.

Prema navodima lista Toronto Life, sud je odredio dvije zabrane komuniciranja, jednu između optuženih, drugu između Pan i njenog oca i brata, koji su to zatražili. Njen odvjetnik na sudu je tada rekao kako je Pan spremna razgovarati s članovima svoje obitelji.

Nakon presude, Hann Pan je pokušao prodati svoju kuću ali nije našao kupca. Živi u blizini svoje kuće sa svojom rodbinom te nakon incidenta nije više mogao naći posao. Zbog teškog ranjavanja osjeća kronične bolove, napetost i nesanicu. Od tog događaja kloni se javnosti.

U svibnju prošle godine Žalbeni sud okruga Ontario naložio je ponovno suđenje za ubojstvo prvog stupnja jer sudac nije ponudio poroti moguću alternativnu presudu kao što je ubojstvo drugog stupnja ili ubojstvo iz nehaja. Vrhovni sud Kanade odlučit će hoće li se suđenje zbog toga ponoviti ili ne. Ako ne, Pan i ostali osuđeni moći će odmah tražiti uvjetno puštanje na slobodu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.