Pixabay

Magla smanjuje vidljivost, kolnici mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca, A5 Đakovo-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Do nedjelje do 14:00 sati u zoni čvora Buzin na zagrebačkoj obilaznici (A3) u oba smjera vozi se suženim kolnikom, samo voznim trakom, uz ograničenje brzine na 60 km/h, pa su povremeno moguće smetnje i zastoji.

Za sav su promet, zbog radova, zatvorene ceste: DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris; DC206 Hum na Sutli-Kostel; ŽC 6014 Visočane-Poličnik; ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj