MAĐARSKA POLICIJA: Uhićene dvije žene povezane s terorizmom

FaH

Mađarska policija je pod europskim uhidbenim nalogom uhitila dvije strane državljanke zbog sumnje o povezanosti s terorističkim aktivnostima, stoji u priopćenju koje je u petak objavljeno na službenim stranicama policije.

Policija tvrdi da su dvije žene, 18-godišnja Belgijka i 19-godišnja državljanka Francuske, uhićene u četvrtak oko 1 sati ujutro po lokalnom vremenu dok su na graničnom prijelazu Roszke pokušavale preći u Srbiju autobusom koji je putovao iz Beča u Sofiju.

Gyorgy Bakondi, sigurnosni savjetnik mađarskog premijera Viktora Orbana, rekao je za državnu novinsku agenciju MTI da su se žene uputile u Damask. Jedna je na granici dala lažnu putovnicu, dodao je.

Glasnogovornik vlade Zoltan Kovacs objavio je kako su se htjele pridružiti ekstremističkim skupinama povezanim s Islamskom državom.

Mađarska se tijekom 2015. nalazila na glavnoj tranzitnoj ruti izbjegličkog vala. Od tada je na južnim granicama sa Srbijom i Hrvatskom postavila žicu, uvela je stroge zakone i pojačala tamošnju prisutnost policije i naoružanih patrola.

Komentiraj