hina

Macron “vrlo ponosan” na francuski nogometni tim

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u nedjelju navečer kako je “vrlo ponosan” na nacionalni nogometni tim koji je u nedjelju osvojio prvo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi.

“Tražio sam od njih samo jednu stvar”, kazao je Macron govoreći o susretu s nacionalnom nogometnom vrstom uoči odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. “Drugu zvijezdu”, kazao je Macron misleći na drugi naslov svjetskog prvaka.

“Ja sam jako, jako ponosan na njih i mislim im to reći”, kazao je Macron.

Francuski predsjednik imao je također samo riječi pohvale i za hrvatski tim koji je osvojio drugo mjesto na Mundijalu, kazavši da je “vrlo ponosan i na hrvatski tim, koji igra veličanstven nogomet”.

Američki predsjednik Donald Trump čestitao je Francuskoj na osvajanju prvog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu i pobjedi u finalu, kazavši da francuski tim igra “izvanredan nogomet”.

“Čestitke Francuskoj koja je pokazala izvanredan nogomet, na njezinoj pobjedi na Svjetskom nogometnom prvenstvu”, napisao je na Twitteru Trump par minuta nakon završetka finalne nogometne utakmice u Moskvi.

“Uz ostalo, čestitke i predsjedniku Putinu i Rusiji na organizaciji doista genijalnog svjetskog prvenstva, jednog od najboljih”, napisao je Trump u svojoj poruci uoči svog sutrašnjeg prvog bilateralnog susreta s Vladimirom Putinom u Helsinkiju.

Američki predsjednik čestitao je i Hrvatskoj na osvajanju drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu istaknuvši da je u Moskvi odigrano “izvanredno finale”.

Komentiraj