Macron se u ponedjeljak sastaje sa sindikalistima i lokalnim dužnosnicima

EPA/ETIENNE LAURENT

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u ponedjeljak će se u 10.00 sati sastati s predstavnicima sindikata, udruga poslodavaca te lokalnih dužnosnika nakon tjedana nasilnih prosvjeda protiv visokih troškova života, izvijestio je u nedjelju izvor blizak Elizejskoj palači.

Sastanak Macrona s francuskimh sindikalistima i lokalnim dužnosnicima održat će se nakon četvrtog vikenda silovitih prosvjeda “žutih prsluka” tijekom kojih je bilo ozlijeđenih i privedenih, a trgovine i restorani diljem zemlje vandalizirani su i oštećeni.

“Predsjednik želi okupiti političke, teritorijalne, ekonomske i socijalne snage u ovim teškim trenucima kako bi čuo njihove prijedloge i stajališta te da bi ih uključio u rješenje situacije”, kazao je isti izvor.

Macron će s njima razgovarati nakon novoga dana prosvjeda “žutih prsluka” u kojima je u subotu diljem Francuske sudjelovalo oko 136.000 prosvjednika, a ponovno ih je obilježilo nasilje.

Po pisanju lista L’Opinion “svrha sastanka je njegovim sudionicima iznijeti mjere o kojima će predsjednik obavijestiti svoje sugrađane kasnije tijekom dana”.

Lokalne dužnosnike je 30. studenoga primio premijer Edouard Philippe. Od njega su tada zatražili da poduzme brze i konkretne mjere.

Komentiraj