MAČJE TAJNE Koliko dobro poznajete svoju mačku? Provjerite u nastavku

Autor:

Daria Kulkova / Alamy / Alamy / Profimedia

Imate mačku i vjerujete da znate sve o njoj? Anketa koja je nedavno provedena u SAD-u na 2000 vlasnika mačaka, pokazala je da jako malo znaju o svojim kućnim ljubimcima. Većina ih ne zna osnovne činjenice o mačkama. 

Vjerujemo da vi puno bolje poznajete svoju mačku od prosječnog Amerikanca, no isto tako smo sigurni da ćete u nastavku naići na informacije o mačkama koje će vas iznenaditi. Mi jesmo.

Na početku ankete, ispitanci su upitani koliko poznaju svoju mačku. Njih 92 posto izjavilo je bez imao oklijevanja da je poznaju jako dobro.

U prosijeku su sami sebi dali ocjenu četiri od pet za to koliko se dobro brinu o mački te izjavili da vjeruju da bi njihove mačke, kada bi mogle govoriti, za njih rekle da su izvrsni vlasnici, piše New York Post.

No, u nastavku ankete priznali su da u prosjeku zaborave dati vodu mački dva puta tjedno, a nahraniti je čak triput tjedno. Priznat ćete, nije malo…

Pokazalo se i da ih je samo 17%  znalo da mačke imaju 18 prstiju, a gotovo polovica (46%) ih nije znala da mnoge mačke ne podnose laktozu, vjerujući u mit da mačke vole piti mlijeko.

Većina (56%) nije bila svjesna da mačke predu i kada im je lijepo, ali i kada su nezadovoljne, a samo petina (20%) je bila upoznata s informacijom da mačke dijele 96% svoje DNK s tigrovima.

Čak 47% vlasnika mačaka nije znalo da one preferiraju vodu koja teče, odnosno da najviše vole piti iz fontane za mačke te da izbjegavaju ustajalu vodu.

Više od tri četvrtine ispitanika (86%) izjavilo je da njihove mačke piju dovoljno vode, no 75% posto ih nije znalo da bi mačke trebale piti oko 0.03 litre vode za svaki kilogram svoje težine.

Na sreću, mačka zna tražiti ono što joj treba, samostalna je i uvijek će se snaći, no to ne znači da joj zdjelica za vodu smije biti prazna ili da se u njoj umjesto vode, nalazi mlijeko. Što bolje poznajemo  ljubimce, to ćemo ostvariti jaču i kvalitetniju vezu s njima. Baš kao i s ljudima.

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.