Saborski zastupnik i član stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović potvrdio je u utorak za HRT kako će zajedno sa zastupnikom Ivicom Mišićem (Promijenimo Hrvatsku) pokušati formirati klub zastupnika u Saboru, i to bez partnera iz predizborne koalicije sa Živim zidom, ‘Jedine opcije’. Dodao je kako vjeruje da će im se priključiti i Goran Aleksić iz Udruge Franak, jer je za klub potrebno najmanje troje članova.

“To je sasvim uobičajena praksa. Koalicije koje su i prije nas bile u svom sastavu imale su stranke koje su imale svoje klubove. Da podsjetim, mi smo imali svoj klub i nakon izlaska iz Mosta, nas trojica saborskim zastupnika, sasvim je logično sada kada smo osnovali stranku da imamo svoj klub. Mi ćemo i dalje surađivati na svim programskim pitanjima oko kojih smo i ušli u koaliciju. To je jedna sasvim prirodna stvar”, rekao je Lovrinović za HRT dodajući kako se stranka Promijenimo Hrvatsku želi više promovirati u javnosti i pozocopnirati na tržištu te kako je ovo sasvim prirodan proces.

ovrinović je dodao i da je Živi zid vrlo pozitivno reagirao na osnivanje zasebnog kluba zastupnika. “Oni su to i pozdravili. Njima je važna suradnja na programskim ciljevima. Mislim da je to jedno zdravo razmišljanje”, rekao je Lovrinović.

Komentiraj