LOKALNI IZBORI: HDS, HDZ, MREŽA nezavisnih lista i HSLS zajedno nastupaju u Križevcima

Marijan Susenj/PIXSELL

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), MREŽA nezavisnih lista i Hrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS) zajednički će nastupiti u Križevcima na predstojećim izborima lokalne i područne samouprave.

Sporazum su u subotu potpisali predsjednik Ogranka HDS-a Križevaca Branko Hrg, predsjednik križevačkog Ogranka MREŽE Hrvoje Gužvinec, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Mato Devčić i obnašatelj dužnosti predsjednika Županijske organizacije HSLS-a Robert  Banek.

Za gradonačelnika Križevaca podržat će Branka Hrga (HDS), a za njegove zamjenike Stjepana Peršina (HDZ) i Nevena Jakija (HDZ), dok će zajednički kandidat za župana biti Darko Koren (MREŽA).

Koren je izjavio da je ova garnitura posljedica političkih promjena koje su se dogodile na hrvatskoj političkoj sceni, i koje su onda “spuštene” na županijsku i gradsku razinu.

“U politici su uvijek važni ljudi. S obzirom na to da smo Branko Hrg i ja bili visoko pozicionirani u našoj bivšoj stranci (HSS), posve je jasno da nas se još promatra u tom kontekstu, ali ta promjena koja se dogodila nije promijenila nas. MREŽA nezavisnih lista je alat koji smo pronašli da bismo politički djelovali na ovom prostoru grada i županije”, rekao je Koren, izrazivši uvjerenje u dobar rezultat na izborima koji će jamčiti uspješno upravljanje gradom i županijom i u budućnosti.

Kandidat za križevačkog gradonačelnika, saborski zastupnik Branko Hrg (HDS) šesnaest godina obnaša tu dužnost u Križevcima. Rekao je da će i dalje biti volonter, kao i kandidat za zamjenika gradonačelnika Stjepan Peršin (HDZ).

“Mi u zadnjih 16 godina uvijek imamo u Križevcima stabilno vodstvo i stabilnu većinu i u Križevcima su danas stvoreni preduvjeti za nadogradnju. Mi smo, praktički, prenijeli koaliciju s nacionalne razine na grad, uz dodatak još jedne nove stranke, MREŽE. Bila bi šteta ne iskoristiti taj trenutak, ne iskoristiti mogućnost dovlačenja programa i projekata i otvaranje Križevaca prema nacionalnoj razini. To je i razlog zašto sam se odlučio kandidirati”, rekao je Hrg, dodajući da su Križevci prva jedinica lokalne samouprave koja potpisuje ovaj sporazum.

Komentiraj