Logoraš iz Doboja: “Njihova je krivica mnogo veća, kao i onih u Beogradu”

Predstavnik Udruženja logoraša u Doboju Aljo Hasančević izjavio je za detektor.ba da je djelimično zadovoljan presudom bivšim šefovima Državne sigurnosti (DB) Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Dokazan zločinački pothvat te veza vlasti Srbije i zločina u BiH: osuđeni Stanišić i Simatović

“Mislim da je njihova krivica mnogo veća od onog što sam mogao čuti tijekom izricanja presude. Oni su na ovaj način dijelom amnestirani za ubojstva, premlaćivanja, progone i druge zločine koje su u Doboju počinili pripadnici Crvenih beretki pod zapovjedništvom Radojice Božovića. Kao žrtva torture i očevidac zločina u Bosanskom Šamcu, koje su počinili pripadnici te jedinice DB-Srbije pod komandom Srećka Radovanovića Debelog i Slobodana Miljkovića Lugara, takođe smatram da je odgovornost njihovih rukovoditelja u Beogradu bila znatno veća“, kaže Hasančević.

Prema njegovim riječima, ovako se čini se da voditelji DB-a nisu planirali zločine u ovim mjestima, nego njihovi potčinjeni. 2Ovom presudom je značajno smanjena njihova uloga u zločinačkom poduhvatu u Bosni i Hercegovini kojim je rukovodila Srbija”, dodaje on.

„Presudom je dokazano sudjelovanje Srbije u agresiji na BiH. Mislim da je međunarodna pravda djelomično zadovoljena”, kaže Hasančević.

Komentiraj