“Ljevica ima novog vođu – Andreja Plenkovića”

HINA/ Denis CERIĆ

Saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u petak je za N1 komentirao aktualnou političku situaciju u Hrvatskoj.

“Plenković će se od današnjeg dana i formalno naći u poziciji u kojoj je bio od prvog dana kada je došao na vlast. On nije ni političar ni državnik nego administrator. Ova Vlada će od danas i formalno imati status tehničke Vlade, odnosno služit će za održavanje statusa quo. Plenković će egzistirati do trenutka kada različiti interesni lobiji unutar HDZ-a ne odluče suprotno”, kaže Hasanbegović.

Kazao je da u Hrvatskoj postoji jaka ‘duboka država’ i slaba službena držaba koja je instrument te duboke države. “Plenković je dao dobar šlagvort nazivajući skupinu tih financijskih mešetara podizvođačima. Oni nisu podizvođači nego izvođači. Podizvođač je hrvatska država. Podsjetimo na činjenicu da je mentor ove mešetarske skupine biviši ministar financija s kraja 90-ih godina, a on je i mentor bivše ministrice gospodarstva, a koja je nakon izbora ušla u Vladu ne kao izraz volje birača HDZ-a ili izraz volje te stranke nego kao osobni odabir Plenkovića. Gospođa Dalić je gospodin Plenković, a gospodin Plenković je gospođa Dalić”, smatra Hasanbegović.

Dodao je kako je Plenkvić došao na vlast temeljem biračke potpore i onda ju je pogazio i formirao Vladu koja je po vrijednostima nespojiva s vrijednostima tih birača. “Nakon usvajanja Istanbulske konvencije, koja će se pokazati kao početna točka sunovrata Plenkovića, imamo paradoks da politička ljevica sada ima novog vođu koji se zove Andrej Plenković”, poručio je Hasanbegović.

Komentiraj