Liev Schreiber ostavio mogućnost povratka tv serije “Donovan” koja ga je proslavila

Glumac Liev Schreiber došao je kao gost na filmski festival u Karlovym Varyma gdje je održao masterclass i gdje je upitan je li zainteresiran da se ponovo pojavi u ulozi briljantnog fiksera u seriji „Donovan“. Radi se o seriji koja je trajala sedam sezona da bi bila okončana početkom ove godine s televizijskim filmom. Odgovor Schreibera bio je takav da zaintrigirao publiku jer je rekao „Uzeo bih to u obzir“.

Glumac je objasnio kako je odluka o povratku serije „Donovan“ na kompaniji Showtime kojoj se ona uvijek sviđala. „Serija je uvijek bila dijete Davida Nevina, direktora kompanije Showtime. Znam da je volio i glavnog lika i cijelu priču te ne bih bio iznenađen ako bi se oglasio po tom pitanju“, rekao je Schreiber.

Pričajući o tome kako je došlo do snimanja serije „Donovan“, on je priznao da je prihvatio ulogu iz čisto oportunističkih razloga. Naime, tada je još bio u braku s Naomi Watts te je rekao „Naomi je tada bila veća zvijezda od mene, letjeli smo diljem svijeta s našom djecom. No, oni su polako rasli te su trebali krenuti u školu i živjeti u jednom gradu. Ona je željela živjeti u Los Angelesu jer ju je taj grad podsjećao na Australiju, te sam pokušao dobiti trajni posao u Los Angelesu“, objasnio je Schreiber kojem je dobivanje uloge u tv seriji značio stalni posao u trajanju od nekoliko godina. Serija je postala iznimno uspješna, a on uskoro nije samo glumio u njoj. „Dopustili su mi da im pomažem u odabiru glumaca, pisanju scenarija i režiranju epizoda serije, a meni se ujedno dopalo svakodnevno biti ispred kamere“, dodao je Schreiber koji uskoro na seriju nije više gledao kao na običan posao, naročito kada je shvatio koliko vjernih obožavatelja ta serija ima. „Nisam znao da tako mnogo ljudi voli seriju. Shvatio sam da je serija na kojoj sam radio sedam sezona zbog novaca zapravo dirnula mnoge ljude. To mi je puno značilo“, zaključio je Schreiber.

Komentiraj