Liburnia Riviera Hoteli donirali 1,3 milijuna kuna riječkom Zavodu za javno zdravstvo

Donacija Liburnia Riviera Hotela od 1,3 milijuna kuna omogućit će da županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo nabavi uređaj za izolaciju RNK i reagense po kojemu će rezultati testiranja biti dostupni unutar 24 sata od uzimanja uzorka, u hitnim slučajevima i unutar pet sati.

Donacija je predstvaljena u četvrtak, a župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina istaknuo je kako je riječ rekao o hvale vrijednoj gesti te izrazio zadovoljstvo što je vodeća hotelska tvrtka u Opatiji dobila novu vlasničku strukturu u kojoj sada dominiraju hotelijeri s iskustvom koji pokazuju da žele ulagati ne samo u hotele već i u destinaciju.

Ravnatelj Nastavnoga zavoda PGŽ Vladimir Mićović istaknuo je važnost javnoga zdravstva i  zahvalio za donaciju u ime svih djelatnika Nastavnoga zavoda.

“U interesu nam je da testiranje za građane i goste bude promptno, s najboljom mogućom tehnologijom i sigurno će nam vaša donacija u tome pomoći. Nabavit ćemo uređaj za automatsku izolaciju nukleinskih kiselina koji će nam pomoći da ubrzamo taj proces, a koji ujedno i dopunjuje našu infrastrukturu”, objasnio je Mićović. Dodao je da će nabaviti i testove za što će izdvojiti 900 tisuća kuna“.

Na predstavljanju donacije istaknuto je kako je takva mogućnost testiranja na COVID-19 u regiji važna jer su Kvarner i Liburnia Riviera Hoteli već tradicionalno omiljena destinacija gostiju koji uglavnom dolaze iz okruženja od najviše 600 kilometara, i to ponajviše iz Slovenije, Italije, Austrije i Mađarske, posebice ako u obzir uzmemo nove protupandemijske mjere uvedene u tim zemljama.

Bude li potrebno, Liburnia Riviera Hoteli svojim će gostima omogućiti PCR testiranje unutar svojih objekata, i tako cijeli taj postupak učiniti još sigurnijim, bržim i ugodnijim za goste, najavio je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Heimo Waldemar Hirn.

Rekao je da pandemija bolesti COVID-19 kontinuirano mijenja okolnosti u kojima živimo i utječe na sve aspekte života, uključujući i načine na koje poslujemo i putujemo. Zahvalio je svim gostima koji trenutačno borave u njihovim hotelima, istaknuvši kako Ovom donacijom Liburnia Riviera Hoteli žele osigurati sigurnost Grada Opatije i regije kao turističke destinacije, te stanovnicima i gostima pružiti najpouzdaniji i najbrži način testiranja koji je trenutno dostupan na tržištu.

Kao dugoročni ulagač u regiju, predani smo stvaranju i dugoročnih društveno-odgovornih partnerstava, rekao je Heimo Waldemar Hirn.

Komentiraj