LG Electronics (LG) i Meridian Audio najavili su ulazak u partnerstvo s ciljem pružanja zvuka vrhunskih performansi potrošačima diljem svijeta.

LG, kao kompanija koja proizvodi nagrađivane, inovativne uređaje iz segmenta potrošačke elektronike će koristiti tehnologiju zvuka britanske kompanije Meridian Audio koja se temelji na prirodnom i autentičnom zvuku proizašlom iz rigoroznog istraživanja i razvoja.

LG i Meridian će surađivati na nizu LG-evih audio proizvoda, uključujući soundbarove i bežične zvučnike.

Od svojih početaka kad je bio prvi korejski brand koji je proizvodio radijske prijamnike za domaće tržište, LG ima dugo iskustvo u razvoju audio proizvoda za globalno tržište. S druge strane, od svog osnutka prije 40 godina, Meridian je neprestano vodio audio industriju naprijed kao predvodnik u realističnom zvuku visokih performansi. Kompanija je bila autoritet za digitalnu obradu signala (DSP) i područje psihoakustike te se njen utjecaj osjetio se u svakom kutku industrije.

Meridian je odigrao temeljnu ulogu u razvoju i usvajanju revolucionarnih audio tehnologija kao što su Hi-Res Audio i MQA (Master Quality Authenticated) te je kreator prvog digitalnog aktivnog zvučnika na svijetu. Meridianova stručnost postavila je novi standard za audio u automobilima s prvim 3D sustavom surround zvuka u automobilu u 2012. godini.

“Ovo partnerstvo s Meridianom primjer je LG-eve predanosti stvaranju vrhunskih audio sustava koji mogu konkurirati najboljima na tržištu. Suradnja je usmjerena pružanju izvanrednog iskustva zabave LG-evim korisnicima diljem svijeta“, rekao je Seo Young-jae, voditelj CAV (Convergence Audio i Video) proizvoda u kompaniji LG Home Entertainment.

John Buchanan, izvršni direktor tvrtke Meridian Audio, dodao je:

“Oduševljeni smo zbog ulaska u partnerstvo s LG-em i uvjereni smo da će naša stručnost i vrijednosti koje dijelimo dovesti do velikog broja zajedničkih inovacija na tržištu – kako sada, tako i u budućnosti“.

Komentiraj