LG Electronics dobio prestižni certifikat za sigurnosni robotski kontroler

Screenshot YouTube

Megatvrtka LG Electronics je nedavno prva dobila prestižni norveški certifikat za svoj novorazvijeni sigurnosni kontroler za robote, prenosi ictbusiness.info.

Sigurnosni modul kontrolera osigurava najvišu razinu operativne sigurnosti aktivnim upravljanjem postavkama robota, praćenje signala senzora i pružanje zaštitne kontrole u slučaju rizika.

Otkriveno je da se kontroler može jednostavno prilagoditi individualnim specifikacijama raznih vrsta robota. Proizvođači analiziraju i procjenjuju svaki aspekt funkcionalne sigurnosti robota, a ovaj kontroler pojednostavljuje taj proces.

LG je za ovaj projekt i inovaciju prikupio mnoštvo podataka i znanja, a ovaj kontroler je iskoristiv i u području autonomnih sustava vožnje, senzora, umjetne inteligencije i sustava kamera.

“Kako primjena autonomnih robota postaje sve češća i u industrijama i kod potrošača, područje tehnologije sigurnosti robota dobiva sve više na važnosti“, istaknuo je dr. Baek Seung-min, voditelj Laboratorija za naprednu robotiku u LG Electronicsu.

Komentiraj