Kultni horor osamdesetih postaje tv serija

Horor „Policajac manijak“ (Maniac Cop), kultni film iz 1988. godine,  bit će pretvoren u tv seriju čiji će autori biti Nicolas Winding Refn i John Hyams. Film je režirao William Lustig na temelju scenarija Larryja Cohena, a tv seriju će producirati HBO i francuski Canal Plus. U filmu „Policajac manijak“ radnja se vrti oko serijskog ubojice, odjevenog u uniformu njujorške policije, koji po gradu ubija nevine ljude. Nedugo nakon što biva uhapšen u zatvoru ga ubiju ostali zatvorenici. Uskoro, on se vraća iz mrtvih kako bi se osvetio kako kriminalcima tako i nevinim ljudima.

„Uvijek sam bio obožavatelj Johna Hyamsa. Već godinama razgovaramo o novoj verziji filma ‘Policajac manijak’ ali s nastavkom rada na materijalu shvatili smo da želimo dublje istražiti svijet koji smo stvorili. Pretvaranjem filma ‘Policajac manijak’ u seriju bit će nam omogućeno da ostvarimo naše najluđe ambicije te da dođemo do najšire publike“, izjavio je Nicolas Winding Refn koji tvrdi kako će serija biti akcijska horor odiseja, ujedno i snažan komentar na pad civilizacije.

Nicolas Winding Refn najpoznatiji je publici po svojim filmovima „Drive“ s Ryanom Goslingom i „Neon Demon“ s Elle Fanning. John Hyams režirao je treći i četvrti dio franšize „Univerzalni vojnik“.

Komentiraj