Kujundžić najavio sastanak liječnika s Plenkovićem i Aladrovićem

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak se sastao sa čelništvom Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS). Sindikat je, podsjetimo, najavio prikupljanje potpisa liječnika za povlačenje suglasnosti za prekovremeni rad dulji od 48 sati tjedno.

Kujundžić je nakon sastanka kazao kako će kroz desetak dana liječnike primiti predsjednik Vlade Andrej Plenković. “Razgovarali smo o Zakonu o reprezentativnosti jer je uistinu nepravedno da liječnici nemaju reprezentativni status. To je ranije trebalo biti riješeno i vjerujem da ćemo to riješiti na sastanku s premijerom i ministrom rada u idućih desetak dana”, rekao je Kujundžić novinarima nakon sastanka.

Dodao je kako pravo liječnika da pregovaraju o svojim radnim i materijalnim pravima treba biti riješeno kroz Zakon o reprezentativnosti, a ne kroz posebni Zakon o plaćama liječnika, što je jedan od zahtjeva liječničkih udruga.

Istaknuo je da su liječničke plaće u mandatu ove Vlade povećane za 18 posto.

Predsjednica HLS-a Renata Čulinović-Čaić rekla je da dvije godine čekaju da ih premijer primi na sastanak, a danas je 73 dan otkako su uputili takav zahtjev.

Kazala je kako su zamolili ministra Kujundžića da to prenese premijeru. “Vrijeme je da nas premijer primi jer je očito da se svi problemi liječnika moraju riješiti u uredu premijera”, rekla je Čulinović-Čaić i dodala da je njihov primarni cilj dobiti strukovni kolektivni ugovor.

Komentiraj