Kremlj opovrgnuo da poznaje rusku odvjetnicu Veselnickaju

EPA/SHAWN THEW

Službena Moskva u ponedjeljak je opovrgnula da poznaje rusku odvjetnicu Nataliju Veselnickaju s kojom se prošle godine navodno sastao najstariji sin američkog predsjednika Donalda Trumpa da bi dobio informacije koje su trebale naštetiti izbornoj suparnici, predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton.

“Ne, ne znamo o komu je riječ i, naravno, ne možemo voditi računa o svim sastancima svih ruskih odvjetnika i odvjetnica ni unutar vlastite zemlje, a kamoli u inozemstvu”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Tass.

Trumpov sin Donald Trump Jr. susreo se s odvjetnicom povezanom s Kremljom, nakon što su mu obećane informacije štetne za demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton, objavio je u nedjelju New York Times (NYT).

NYT tvrdi da su i šef Trumpove kampanje Paul Manafort i Trumpov zet Jared Kushner bili na tom sastanku.

Times je citirao izjavu Donalda Trumpa Jr-a u kojoj on priznaje sastanak s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnickajom.

“Nakon uvodnih prigodnih pozdrava, ona je izjavila kako ima informaciju da su pojedinci povezani s Rusijom financirali Demokratski nacionalni odbor i podržali gospođu Clinton”, izjavio je Donald Trump Jr. za Times.

“Njezine tvrdnje bile su nejasne, dvosmislene i nisu imale nikakva smisla, niti su bile poduprte detaljima i popratnim informacijama, pa je ubrzo postalo jasno kako informacije koje iznosi nisu razumne”, rekao je Trump Jr.

Reuters je ranije u nedjelju prenio tekst New York Timesa u kojemu se navodi da se Trumpov tim s Veselnickajom sastao 9. lipnja 2016., nakon što je Trump nominiran za republikanskog predsjedničkog kandidata. Donald Trupm Jr. potvrdio je da je sastanak održan i da su na njemu bili  Manafort i Kushner. Kazao je da se uglavnom razgovaralo o posvajanju ruske djece u SAD-u.

Navodi o povezanosti Trumpove predsjedničke kampanje s Rusijom zasjenili su prvih pet predsjedničkih mjeseci Donalda Trumpa, odvraćajući pozornost javnosti od pokušaja republikanaca u Kongresu da revidiraju američke zdravstvene i porezne sustave.

Kremlj je odbacio zaključak američkih obavještajnih agencija da je Moskva pokušala djelovati u Trumpovoj korist, koristeći se hakiranjem poruke e-pošte utjecajnih članova Demokratske stranke.

Donald Trump je više puta zanijekao bilo kakvu suradnju s Rusima.

Komentiraj