epa

Kremlj je primio poruku Trumpova savjetnika, ali na nju nije odgovorio

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina potvrdio je u srijedu da je u siječnju primio poruku savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa o projektu gradnje tornja Trump Tower u Moskvi, ali na nju nije odgovorio niti je o tome razgovarao s Putinom.

Dnevni list The Washington Post izvijestio je ovaj tjedan da je Michael Cohen, jedan od najbližih Trumpovih poslovnih savjetnika e-poštom zamolio Dmitirja Peskova, Putinova glasnogovornika, da pomogne u realizaciji projekta Trump Tower u Moskvi.

U to doba Trump je vodio kampanju za predsjedničke izbore.

Peskov je u srijedu novinarima rekao da je vidio tu poruku među brojnima koje prima svaki dan u svojoj pošti, ali nije odgovorio jer takav zahtjev ne ulazi u djelokrug njegova rada.

“Mogu potvrditi da je u masi e-pošte bila i poruka Michaela Cohena. To se stvarno dogodilo”, rekao je Peskov.

Cohen je pisao o “nekoj ruskoj tvrtki i nekim ljudima”, koji žele izgraditi neboder u Moskvi te je htio pomoć za projekt koji je zapeo.

“To nije naš posao, na takve stvari ne odgovaramo”, rekao je Peskov.

Dodao je da nije primio nikakve druge slične zahtjev o tom predmetu, a Cohenova poruka nije bila tema razgovora s Putinom.

“S predsjednikom Putinom ne možemo razgovarati o stotinama tisuća raznih zahtjeva iz različitih zemalja koje dobivamo”, rekao je Peskov.

Komentiraj