KRALJ ŽARA Najpoznatiji svijetski brandovi roštilja dostupni na jednom mjestu

John Pavlish

Jeste li znali da vrhunski gastro kritičari tvrde kako je napraviti ‘ukusan roštilj’ jednako kao nacrtati ‘remek djelo’?

Svaka priča o dobrom roštilju počinje prvo s odabirom vrste roštilja, upravo da bi ovaj gurmanski doživljaj svima ostao u najboljem sjećanju osnovana je akademija Kralj žara – mjesto gdje svaka priča o roštilju postaje najljepša uspomena.

Majstori roštilja Miha i Nejc Pešec pokazali su nedavno kako roštilj nije samo za pripremu mesa, već su nam svojim kulinarskim vještinama na roštilju pripremali rižoto s škampima i šparogama, hobotnicu s povrćem te razne mesne i riblje specijalitete.

Do sada je održano oko 30 akademija roštilja, a sljedeća zakazana je uskoro. Zovu dobrog roštilja ovaj put nisu odoljeli ni tv-voditeljica Marijana Batinić, Suzy Josipović Redžepagić, gastro urednik Domagoj Jakopović Ribafish i brojni drugi ljubitelji roštilja.

Misija Kralja žara je prvenstveno podizanje kulture pripreme roštilja i učenja kako dobiti najbolje od roštilja. Sve što vam je potrebno za pravi roštilj od sada možete naći na internetskoj stranici Kralj žara – od kvalitetnih roštilja Weber, Kamado Joe i La Caja China do velikog izbora dodatne opreme, premium mesa, a uskoro će biti dostupni i vlastiti začini i umaci…

AKADEMIJA KRALJ ŽARA:

Glavni cilj akademije pečenja na roštilju je educirati sudionike da njihov roštilj može učiniti više nego što su navikli. Akademija obično traje osam sati tokom kojih se obrađuju teme od paljenja roštilja i raznih načina pripreme roštilja i pečenja, pa sve do “neugodnog” čišćenja roštilja.

Na Akademiji se razrađuju vještine pečenja, sastav namirnica i priprema hrane, a sudionici se mogu uključiti i u samo pečenje i pripremu jela. Akademija je podijeljena u nekoliko faza: Uvod u pečenje, Morska akademija, Dimljenje i Kobe akademija gdje se pripremaju najbolji komadi mesa iz cijelog svijeta.

SALON KRALJ ŽARA:

Svjetski priznati roštilji dostupni su i u prodajnom salonu Kralj žara. Svi koji su se jednom susreli s roštiljem dobro znaju da je Weber kralj roštilja.

George Stephen se dosjetio i izumio roštilj s poklopcem i s njime izazvao revoluciju u roštiljanju prvo u Americi, a zatim u cijelom svijetu. George je slijedio dva osnovna cilja, njegovi roštilji moraju biti inovativni, ali izuzetno izdržljivi za postizanje visokih standarda kvalitete za korisnika kako bi se osiguralo dugogodišnje bezbrižno korištenje. Današnju raznolikost roštilja ne možemo zamisliti bez Georgeva izuma.

Zbog poklopca može se iskoristiti i topli zrak koji se nalazi oko hrane, što posebno dolazi do izražaja kod indirektne metode pečenja na roštilju. Mnogi roštilji na drveni ugljen su optički vrlo slični Weber roštilju, ali razlika u kvaliteti je očita. Vitalni dijelovi Weber roštilja, poput poklopca i kotla odnosno komore za pečenje, plamenici, sistem za paljenje i čišćenje, imaju iznimno dug vijek trajanja.

U svom asortimanu Kralj žara ima i zvijezdu među roštiljima – Kamado Joe roštilje koji su nastali u potrazi za savršeno pečenim mesom. Kamado Joe roštilji izrađeni su od visokokvalitetne keramike i uz pomoć unikatnih tehničkih rješenja spremni su za korištenje u roku 15 minuta. Ostvaruju iznenađujuću fleksibilnost u kuhanju i raspon temperature koji ne omogućuje niti jedan drugi roštilj i koji jednostavno nadahnjuje istinske ljubitelje roštiljanja.

La Caja China omogućuje svakome jedinstveni kulinarski doživljaj. Ovi roštilji za pečenje peke namijenjeni su za ukusnu i jednostavnu pripremu bilo koje vrste mesa. Prednost ovoga roštilja je što ga svatko sam lako može sastaviti i koristiti.

Osim najboljih roštilja u Kralju žara dostupan je sav drugi pribor za dobar roštilj, a posebno su ponosni na Wüsthof noževi koji su u više navrata bili proglašeni najboljim kuhinjskim noževima u stručnim časopisima i na sajmovima diljem svijeta. Tvrtka Wüsthof je ujedno i službeni opskrbljivač njemačke kuharske reprezentacije.

Kralj žara svojim pristupom roštilju pomiče granice roštiljanja i uz njih samo ste korak do savršenog roštilja…

John Pavlish
John Pavlish
Promo
John Pavlish
John Pavlish
John Pavlish
John Pavlish
John Pavlish

Komentiraj