KOVAČ ‘Očekujem od Pupovca da povuče svoju izjavu’

HDZ-ov saborski zastupnik Miro Kovač u Dnevniku Nove TV je poručio kako očekuje da njegov kolega, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, povuče svoju izjavu u kojoj je usporedio suvremenu Hrvatsk s NDH.

“Osobno očekujem da će Pupovac tu svoju izjavu povući, da će biti razuman, da će doći k sebi, biti trezven, racionalan. Bez povlačenje te izjave, ne znam kako opravdati njegov status u ovoj koaliciji”, kazao je Kovač, dodavši kako je Pupovčeva izjava “nedopustiva”.

Kovač od Pupovca očekuje da jasno kaže da je predstavnik Srba u Hrvatskoj i da se ogradi od izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je opravdao pobunu hrvatskih Srba protiv hrvatske države prije 30 godina.

“Time bi dao doprinos stabilnosti prilika u Hrvatskoj, stabilnosti hrvatske Vlade, promijenila bi se klima u Hrvatskoj, ne bi se ‘vukla’ slika da je on nečiji eksponent, eksponet gospodina Vučića”, smatra Kovač, koji je mišljenja kako se “nikada ne može biti dovoljno oštar kada se dovode u pitanje temelji države”.

“Hrvatska je demokratska država zasnovana na vrednotama slobode, jednakosti, poštivanja ljudskih i manjinskih prava. Kad netko to dovede u pitanje ne možete biti dovoljno oštri. To je bilo jako loše, destabilizirajuće i za Vladu i za Hrvatsku i to treba najoštrije osuditi”, komentirao je.

Kovač je mišljenja i kako svaki zločin iz mržnje treba osuditi, ali je, kako tvrdi, Hrvatska na dnu ljestvice zemalja kad je riječ o zločinima iz mržnje.

 

Komentiraj