KOSOR “Svi mogu sa svima, nitko ne može ni s kim”

Jurica Galoic/PIXSELL

Bivša premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala aktualne političke događaje, među njima i velikom rastu broja zastupnika Kluba Milana Bandića u Saboru.

“Mislim da Bandić time što okuplja mnoge zastupnike, otpadnike iz različitih stranaka, koji tamo nalaze tihu luku kod njega i utočište, zato što im je nešto obećao. Opačić ima neko obećanje, kad završi mandat, da će joj osigurati neko mjesto u, primjerice, Holdingu. Ima takvih još. Ja mislim da on pokazuje da je tu, da ima snagu i da o njemu može ovisiti mnogo toga, pa i parlamentarna većina”, smatra Kosor.

Bivša premijerka vjeruje da će predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću biti teško na izborne liste staviti članove HNS-a, stranke koja se žestoko borila protiv HDZ-a. “Zbilja ne mogu zamisliti Ivana Vrdoljaka zajedno na listi s HDZ-ovcima na bilo kojoj izbornoj jedinici i to je održavanje na životu, pokazivanje – mi smo tu. Apsurd je da bi ispalo da 2/3 građana smatra da država ide u pogrešnom smjeru, ali stranke koje su na vlasti stagniraju ili su u rastu. HNS nema što očekivati od izbora, preostaje im da idu sami, sa SDP-om više ne mogu, guraju se u Amsterdamsku koaliciju, ali teško da će ih primiti, makar s GLAS-om mislim da je moguća neka suradnja”, kaže.

U hrvatskoj politici, dodaje, imamo nikad viđenu situaciju – “ne zna se tko kamo pripada, ni ideološki, ni svjetonazorski. Svi mogu sa svima, a nitko ne može ni s kim”, poručuje Kosor.

Komentiraj